avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie amenda rovinieta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie amenda rovinieta

Buna ziua,

am primit o amenda de la CNADR pentru lipsa rovinieta.
Constatarea a fost facuta pe 3.05.2017, iar contraventia a fost realizata pe 26.12.2016.
Constatarea a fost facuta fara martor, doar cu mijloacele tehnice din posesia CNADR. PVCC nu este semnat fizic, exista o semnatura scanata a agentului care intocmit acest proces verbal.

Eu in momentul de fata trebuie sa platesc amenda si sa depun plangere asa cum mi se spune in procesul verbal primit? cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:53, 24 Mai 2017
Buna seara,
De la data primirii (data postei de pe plic) aveti 15 zile sa formulati contestatie in instanta.
daca a 15-a zi cade intr-o zi nelucratoare, termenul se implineste in prima zi lucratoare dupa aceea!
În procesul verbal nu scrie că trebuie să plătiți amenda și să faceți plângere ci că aveți posibilitatea de a ataca procesul verbal, dacă considerați că acesta nu a fost întocmit cu respectarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roviniete ioanasrl ioanasrl Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Ana maria1989 Ana maria1989 Am vândut un autoturism de 2 ani eu am scos o de la primărie și astazi am primit un proces verbal de constatare că acum 2 luni am fost prinsă fara ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta auto, informat de ea cand am ajuns la impozit cmanoliu cmanoliu Buna ziua. Doresc, va rog, sfat in problema mea. Am fost azi 01.02.2017 sa platesc impozitul la SPIT C-ta. Am fost informat ca am amenda pt. rovinieta din ... (vezi toată discuția)