Este ilegal sa fie disponibilizat un salariat cu trei ani si o luna inainte de pensionare?
Este adevarat ca datorita cresterii salariului mediu , scade valoarea pensiei unui salariat la companie privata, care urmeaza sa se pensioneze in urmatorii ani?
Multumesc
Daca in CCM aplicabil, sau in Regulamentul intern,nu sunt prevederi care sa ofere o protectie salariatilor aflati aproape de varsta pensionarii, acestia pot fi disponibilizati.
Daca salariul angajatului ramane acelasi pe mai multi ani, punctajul obtinut se diminueaza. Concret daca un salariat are un salariu de 2000 lei, iar salariul mediu este de 2500 lei, in acel an va realiza un punctaj de 0.80. Daca in anul urmator, salariul angajatului ramane acelasi, iar cel mediu urca la 3000 lei, va realiza un punctaj de 0.67.
Multumesc , este f clar raspunsul. Imi puteti detalia raspunsul privind scaderea pensiei in functie de salariul mediu? Eventual formula de calcul pentru a incerca sa fac o sesizare fundamentata catre guvern .
Scaderea punctajului pentru pensie nu scade din cauza cresterii salariului mediu, ci din cauza salariului angajatului, care nu creste in acelasi ritm cu salariul mediu, sau deloc.
Am inteles acum. Din pacate, la Telekom, in loc sa creasca salariile, dau afara 2000 de salariati, inclusiv directori. Nu ii lasa nici macar sa dea examen pe un alt post.
Situatia nu este singulara. Multi conducatori procedeaza ca pe vremea lui Ceausescu. Cand acesta solicita reducerea consumului de energie electrica cu 10%, in loc sa se caute masuri pentru micsorarea consumului, se oprea curentul. Concedierea se considera la ora actuala cea mai la indemana masura pentru reducerea cheltuielilor, cei ramasi urmand sa munceasca si in locul celor plecati.
Pensia de urmas
simona enciu
DACA LUCREZ IN MEDIUL PRIVAT POT CUMULA PENSIA DE URMAS CU SALARIUL?AM GRADUL 2 DE INVALIDITATE SI BENEFICIEZ DE PENSIE DE URMAS PE TOATA DURATA INVALIDITATII. (vezi toată discuția)
Pensionare
barizoana
Buna ziua,
un angajat cu vechime lucreaza perioada de stagiu cu salarii corespunzatoare calificarii de ex.2000 roni,si cu 2 ani inaintea pensionarii este ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie, somaj
krista56
M-m disponibilizat cu acordul partilor la 01.07.2010. Nu am avut de ales, de fapt. Aveam ultima oara un salariu in jur de 2800 lei. M-am angajat la o firma, ... (vezi toată discuția)