avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda - apel fals 112
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda - apel fals 112

Buna ziua, am sa explic situatia in care am fost amendat:In 22.12.2016 am parcat intr-un loc nedelimitat intr-o parcare cu plata din subteranul unui mall, asta pentru ca era perioada sarbatorilor si nu am gasit alt loc.Nu am blocat nici un autovehicul sau traficul.Am constatat ca am roata blocata cand m-am intors la auovehicul, si am aflat de la biroul de informatii ca trebuie sa platesc 100 de lei pentru deblocarea rotii altfel autovehiculul meu va ramane la ei . Am incercat sa explic circumstantele in care am fost nevoit sa parchez asa si faptul ca nu am bani pentru deblocare, dar fara rezultat . Drept urmare am apelat 112 i-am explicat operatorului situatia cu scuzele de vigoare , iar aceasta mi-a transmis ca ma pune in legatura cu cineva competent sa rezolve problema. Dupa 10 min a sosit un echipaj de politie care nu a avut nici o parere de situatia in care operatorul parcarii mi-a retinut masina.In schimb in 2 minute mi-a luat datele de pe buletin si ma anuntat ca i-mi va veni amenda pentru apelarea nejustificata a numarului de urgenta 112 si a plecat in tromba. #-o
Consider ca deoarece i-mi era periclitata proprietatea privata , am fost indreptatit sa chem un echipaj de politie. Si operatorul de la 112 a considerat acelasi lucru , drept urmare chiar a si trimis un echipaj.Dar am impresia ca echipajul din zona mall-ului incurajeaza voit abuzul de retinere a autovehiculelor de catre persoane juridice neavizate sa faca acest lucru(asa consider eu).
In data de 24.05.2017 am primit procesul verbal din care nu prea se intelege mare lucru din cauza unui scris indescifrabil si a copierii "indigo" probabil.
Intrebarea este daca considerati ca sunt indreptatit sa contest procesul verbal si cum ar trebui sa formulez aceasta contestatie.
Multumesc !
Nu cred ca veti castiga procesul cu anularea amenzii dar puteti incerca sa obtineti avertisment in loc de amenda.
Exista afisat un regulament de functionare al parcarii? l-ati citit?
Consider ca deoarece i-mi era periclitata proprietatea privata , am fost indreptatit sa chem un echipaj de politie.

Politistii au procedat legal corect ... 112 este numar de urgenta ori situatia dvs. nu se poate considera urgenta deci puteati suna direct la politie pe numarul de fix...
Plus ca parcarea fiind privata are un regulament pe care dvs. ati incalcato voit ...
Buna ziua , exista un regulament la intrarea in mall nu in parcare . Dar dumneavoastra considerati ca asta i-i indreptateste sa-ti retina masina ? Daca invit pe cineva la mine acasa , le deschid poarta , parcheaza iar la iesire le cer o suma (cat consider eu) ca sa poata sa plece pentru ca mi-au atins gazonul ? e normal pentru ca mi-am printat un regulament cu litere infime la intrarea in casa ?
Multumesc pentru toate raspunsurile ?

Alte discuții în legătură

Parcare centru comercial dragoshz dragoshz Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: In incinta magazinului kaufland exista o parcare cu acces liber( nu exista bariere). In baza carui temei ... (vezi toată discuția)
Reglementari parcare subterana privata amnine amnine Buna ziua, As vrea sa stiu ce cadru legal exista ca sa ne putem defini un regulament intern pt. o parcare subterana unde proprietarii anumitor ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia locala Maria-Criss Maria-Criss Bun seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie: Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis ... (vezi toată discuția)