avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obtinere drept de conducere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Obtinere drept de conducere

Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire: am urmatoarea situatie: in noiembrie 2016 am avut un accident auto, in care nu am acordat prioritate si a rezultat ranirea usoara a unei persoane. Mi-a fost retinut permisul si s-a inceput cercetarea penala, iar mi-e mi s-a eliberat dovada de circulat pe care am reanoit-o lunar cu cerere la parchet pana in luna martie, cand am decis sa nu mai conduc in speranta ca dupa o pauza de 90 zile (conform legii) sa-mi recuperz permisul. Aici cred ca am gresit deoarece nu primisem inca o hartie de la parchet ca nu s-a inceput urmarirea penala si puteam sa mai prelungesc dovasa. Intre timp au trecut aproape 70 zile si nu am primit nimic de la parchet, am inceput sa ma interesez si am aflat ca organul care mi-a cercetat dosarul nu a trimis inca actele la parchet chiar daca victima nu a depus plangere si nu a avut zile de spitalizare. intr-un final mi-a promis ca trimite saptamana aceasta dosarul la parchet.
Imi puteti spune daca dupa efectuarea celor 90 zile, nu am primit inca hartie de la parchet (fara care nu pot ridica permisul) exista o modalitate prin care sa urgentez obtinerea hartiei sau sa am un drept provizoriu de a conduce pana cand primesc decizia.
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 15:24, 26 Mai 2017
Buna ziua!

Nu aveti drept de conducere pana nu se da ordonanta de calasare. Aveti la indemana plangere pentru tergiversarea dosarului care se depunde la Parchet

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis cu drept de circulatie !!! alexandru13cozzmin alexandru13cozzmin Salut, eram intr-o zi de dupa amiaza cand mergeam cu o viteza de in jur de 40km/h, eram pe banda a2a din care pe banda 1 o camioneta de la ADPP, nu am observat ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de putin ajutor din nou ... Rnutzu Rnutzu Este vorba de accidentul la care am participat din pacate pe data de 7 iunie... ( ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie cu victima ranita usor vasile20142014 vasile20142014 Buna ziua, Sunt vinovat de producerea unui accident cu victima, la schimbarea directiei de mers am acrosat un biciclist, acesta venea din sens opus si a fost ... (vezi toată discuția)