avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuirea prin telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuirea prin telefon

Va rog sa-mi spune-ti in ce conditii procuratura aproba cererea in care se solicita eliberarea unui desfasurator al apelurilor primite pe telefon,in conditiile in care de 4-5 luni de zile primesc sute de apeluri cu nr ascuns(am convingerea ca provin de pe un nr cu abonament) si sute de mesaje insultatoare,cu continut obscen de pe mai multe cartele telefonice. Am banuieli privind persoana care imi face acest lucru.Mi se spune ca politia nu este in masura sa solicite o astfel de cerere catre compania de telefonie ci numai procuratura.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:24, 26 Septembrie 2009
Depuneti plangerea la parchet. Daca procurorul va considera necesar, va dispune aceste punerea sub urmarire a tel. dvs. si va solicita de la compania de telefonie listingurile cu apelurile.
Singurul lucru pe care il doresc este aflarea acelui nr ascuns,confirmarea,de fapt,a convingerii mele legate de acea pers odioasa..Altfel nu voi putea opri acea persoana. Cu cateva luni in urma mi-am schimbat nr de tel din acest motiv,dar din nefericire ,l-a descoperit.Nu pot face mereu acest lucru.
Puteti sa demonstrati ca ati fost amenintata? Aveti inregistrari ? Fiindca este greu de crezut ca fara un inceput de proba procurorul va solicita operatorilor de telefonie mobila date suplimentare!B-)
Cand sunt sunata ,apelurile sunt scurte dar numeroase,zeci sau sute iar daca se intampla sa raspund,persoana nu poarta dialog,caci stie sigur ca s-ar descoperi.Astfel ca singura modalitate de a-si 'elibera' gandurile o reprezinta mesajele.Pana acum am peste 900. Si toate au continut insultator ,trivial. Daca la inceput am considerat ca sunt doar glumele proaste ale vreunei pers oarecare, acum totul a devenit o tortura psihica. Cred ca faptul ca nu pot dovedi cine este,ii da curajul sa continue.
avand in vedere sustinerea dvs conform careia
"gandurile o reprezinta mesajele Pana acum am peste 900"
,in situatia in care apreciati ca apelurile sau continutul mesajelor va lezeaza interesele ,aveti dreptul ,in conformitate cu art 91-1 cod penal
Inregistrarea pe banda magnetica ale unor convorbiri telefonice efectuate cu autorizarea motivata a procurorului desemnat de prim procurorul Parchetului Curtii de Apel.
Inregistrarile prev la alin 1 pot fi facute si la cererea motivata a persoanei vatamate privind comunicarile ce-i sunt adresate,cu autorizarea procurorului anume desemnat de procurorul general
.

Alte discuții în legătură

Hartuire prin telefon mobil ContSters89182 ContSters89182 Buna. Ce pot face impotriva unui idiot care ma tot suna pe telefonul meu mobil, si debiteaza numai porcarii, agasandu-ma non stop? Am auzit ceva de filtru de ... (vezi toată discuția)
Retragere plângere CovaciCovaci CovaciCovaci Va salut domnilor. O problema as avea si eu. Acum 2 luni am fost talharit de bani si bunyri .am fost batut si privat de libertate. Am adus la politie in ... (vezi toată discuția)
Hartuit la telefon ContSters336092 ContSters336092 Buna seara as dori sa stiu care este solutia cea mai buna pentru a rezolva problema cu fosta prietena adica m-am despartit de ea si nu mai doreste sa imi dea ... (vezi toată discuția)