avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil cu parinti necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil cu parinti necasatoriti

Buna ziua, am un baietel de 7 luni, sunt impreuna cu tatal copilului de 2 ani, am ajuns intr-un prag critic al neintelegerii si ma intereseaza sa stiu care sunt sansele ca tatal sa obtina custodie absoluta. Eu sunt in CCC din decembrie 2016, tatal detine propria firma,are o casa si o masina pe numele lui. Eu nu am nimic pe numele meu, daca ar fi sa plec as locui la parintii mei. El ma ameninta ca nu o sa imi lase copilul si o sa faca tot posibilul in instanta sa obtina custodie totala pentru ca nu am cum sa demonstrez ca ii pot oferi copilului ce ii poate oferi el din punct de vedere financiar. Totodata argumentele lui ar fi, micile probleme de santate ale baiatului, de care ma acuza ca eu as fi responsabila ( poate nu este plauzibil in instanta, dar spune ca afectez alimentatia copilului deoarece sunt vegetariana si ca o sa fac din copil un handicapat). Cat anume cantareste situatia financiara a unuia dintre parinti in instanta? Situatia mea financiara este una medie, nu ii pot oferi lux sau "fructe exotice" dar poate creste ca orice alt copil normal. Multumesc !:( ::((
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 09:08, 22 Octombrie 2017
În privinţa exercitpării autorităţii părinteşti şi a stabilirii domiciliului minorului, nu există diferenţe între a fi sau nu căsătoriţi părinţii, se tratează la fel.
Copilul dvs. e mic, dacă vă separaţi acum, instanţa va stabili domiciliul copilului la dvs., datorită vârstei sale. Venitul superior al tatălui nu este o condiţie determinantă pentru stabilirea domiciliului minorului, mai mult contează condiţiile de îngrire şi educaţie ce se pot oferi minorului şi timpul petrecut cu copilul.
Subscriu la opinia postata anterior,faptul ca tatal minorului realizeaza mai multe venituri decat dvs/are o situatie financiara mai buna nu constituie un argument suficient pt a obtine custodia exclusiva.Mai mult datorita varstei acestuia aveti toate sansele ca domiciliul lui sa fie stabilit la domiciliul dvs.Va trebui totusi sa dovediti ca aveti unde sa locuiti,ca ii puteti oferi conditii decente de viata,ca atunci cand ii diversificati alimentatia nu o sa faceti din el un mic vegan ,ca preferintele dvs alimentare reprezinta propria alegere si ca nu exista posibilitatea sa le impuneti si minorului.
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2017
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In raport de varsta minorului si faptul ca se afla la dvs. eu va cotez cu sanse foarte mari sa obtineti copilul.
Ar fi bine sa va grabiti cu procesul pentru ca banii cateodata pot conta in astfel de procese...
De asta ma si tem, el are posibilitatea de a angaja un avocat bun, eu cel mai probabil voi primi unul din oficiu. Conditiile din casa parintilor mei sunt aceleasi cu cele ale sotului, si eu detin o masina dar care este pe numele tatalui meu, casa parintilor imi va reveni absolut si exclusiv mie...ca si mostenire. Daca acesta era un factor decisiv in obtinerea custodiei, treceam imediat casa pe numele meu. Timpul pe care il poate aloca tatal copilului este minm intrucat este singurul angajat la a sa firma, pleaca dimineata si se intoarce seara...copilul ar ramane in grija unei bone sau a unui membru al familiei sale. Imi este totusi teama de a intenta proces pentru ca in tara in care traim se poate cumpara orice...inclusiv un judecator, ma aflu intr-o situatie din care nu vad sa ies bine. Nu doresc nimic de la tata,nici pensie..nimic, doar copilul.
Faptul ca sunt vegetariana, nu reprezinta propria alegere...asa sunt de cand ma stiu, am o intoleranta la carne, nici prin gand nu imi trece sa il privez pe cel mic de ceea ce organismul lui are nevoie. Familia lui ma pune la zid zilnic in tot ceea ce priveste copilul, ma trateaza urat tocmai din acest motiv...pentru ca le-a intrat bine in minte faptul ca indiferent de orice,copilul va ramane la ei pentru ca tatal nu va permite altceva.
Ultima modificare: Vineri, 26 Mai 2017
gi-jane2, moderator
Va rog sa imi spuneti, cum sunt pasii...pot lua copilul din casa in care locuim impreuna cu tatal copilului , sau asta ar fi o mutare gresita pentru mine...ar putea sa ma acuze de "rapire"? Fara copil nu plec, ar insemna ca mi-am abandonat copilul si clar pierd tot. Sau trebuie sa locuim impreuna pana avem decizia unui judecator?

Alte discuții în legătură

Stabilire custodie pentru copilul a doi concubini ionutz_86 ionutz_86 Buna ziua, Doresc o lamurire, va rog, in urmatoarea speta: Concubini (ambii pana in 30 ani), au un copil de 1 an si jumatate. Copilul poarta numele ... (vezi toată discuția)
Copil costel111111 costel111111 buna seara ,acum o zi persoana cu care am un copil(nu suntem casatoriti)a decis sa pleci cu copilu fara acordul meu (eu eram la servici)am ancercat toate ... (vezi toată discuția)
acuzat de rapirea propriei mele fiice catacata2011 catacata2011 am o fetita dintr-o relatie de concubinaj,,acum nu mai sunt impreuna cu mama ei,,,dupa ce mama ei a tinuto 2 luni la ea ,am luat si eu fetita la mine dar mi sa ... (vezi toată discuția)