avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil cu parinti necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil cu parinti necasatoriti

Buna ziua, am un baietel de 7 luni, sunt impreuna cu tatal copilului de 2 ani, am ajuns intr-un prag critic al neintelegerii si ma intereseaza sa stiu care sunt sansele ca tatal sa obtina custodie absoluta. Eu sunt in CCC din decembrie 2016, tatal detine propria firma,are o casa si o masina pe numele lui. Eu nu am nimic pe numele meu, daca ar fi sa plec as locui la parintii mei. El ma ameninta ca nu o sa imi lase copilul si o sa faca tot posibilul in instanta sa obtina custodie totala pentru ca nu am cum sa demonstrez ca ii pot oferi copilului ce ii poate oferi el din punct de vedere financiar. Totodata argumentele lui ar fi, micile probleme de santate ale baiatului, de care ma acuza ca eu as fi responsabila ( poate nu este plauzibil in instanta, dar spune ca afectez alimentatia copilului deoarece sunt vegetariana si ca o sa fac din copil un handicapat). Cat anume cantareste situatia financiara a unuia dintre parinti in instanta? Situatia mea financiara este una medie, nu ii pot oferi lux sau "fructe exotice" dar poate creste ca orice alt copil normal. Multumesc !:( ::((
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 09:08, 22 Octombrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată mămică, nici să nu vă gândiţi să plecaţi din casă fără copil.
Situaţia este în felul următor:
Cu cât copilul este mai mic, instanţa stabileşte domiciliul copilului la mama.Trebuie să acţionaţi urgent, cât timp nu lăsaţi copilul în grija altei persoane. Acum, aveţi drepturi egale, până la stabilirea domiciliului copilului.Asta înseamnă că,de exemplu, plimbându-vă pe stradă cu copilul, tatăl îl ia în braţe şi pleacă cu el, şi e dus.Nici o autoritate nu intervine, fiindcă aveţi drepturi egale. Şi dacă vine la noul dvs. domiciliu, poate pleca cu copilul.
De aceea, pe lângă procesul de stabilire a autorităţii părinteşti şi a domiciliului copilului, trebuie să iniţiaţi şi o acţiune pe calea ordonanţei preşedinţiale, cu acelaşi obiect, se judecă mai rapid.
După ce aţi plecat, nu părăsiţi nici o clipă copilul şi dacă ieşiţi cu el, mergeţi însoţită cu persoane apte să vă apere.
Nu este o mutare gresita pt d-voastra daca plecati cu copilul. Asa cum spun si ceilalti, faceti-o cat mai repede, cat inca e bebelus, aveti sanse maxime sa castigati domiciliul copilului la d-voastra cu atat mai mult cu cat aveti venit din CCC, stati permanent cu el si parintii va ofera locuinta. Nu-i un atu asa mare sa aveti casa pe numele d-voastra incat sa cheltuiti bani acum pt transcriere, atat timp cat parintii declara ca va ofera totul e in regula.
georgianaavram a scris:

Va rog sa imi spuneti, cum sunt pasii...pot lua copilul din casa in care locuim impreuna cu tatal copilului , sau asta ar fi o mutare gresita pentru mine...ar putea sa ma acuze de "rapire"? Fara copil nu plec, ar insemna ca mi-am abandonat copilul si clar pierd tot. Sau trebuie sa locuim impreuna pana avem decizia unui judecator?

Este indicat sa plecati cu minorul.
Nu veti fi acuzata de rapire.
Este indicat sa deschideti imediat procesele daca el vrea sa ia copilul.
Am avut o relatie de 7 ani din care a rezultat un copil.....acum un an ne-am despartit si am decis amandoi sa ramana la tata pentru ca eu nu aveam cu cine sal las a trebuit sa imi iau chirie si eram la munca nu am avut nici un ajutor de la nimeni acum muncesc in anglia si cat de cat imi pot castiga banutii....si as putea lua copilu cu mine .....credeti ca exista vreo sansa?
"cât de cât" e cam ambiguu. Aveţi acolo locuinţă decentă, grădinită sau şcoală în apropiere, contract legal de muncă? Dacă le aveţi şi tatăl este de acord, puteţi să cereţi instanţei stabilirea domiciliului copilului la dvs., în Anglia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire custodie pentru copilul a doi concubini ionutz_86 ionutz_86 Buna ziua, Doresc o lamurire, va rog, in urmatoarea speta: Concubini (ambii pana in 30 ani), au un copil de 1 an si jumatate. Copilul poarta numele ... (vezi toată discuția)
Copil costel111111 costel111111 buna seara ,acum o zi persoana cu care am un copil(nu suntem casatoriti)a decis sa pleci cu copilu fara acordul meu (eu eram la servici)am ancercat toate ... (vezi toată discuția)
acuzat de rapirea propriei mele fiice catacata2011 catacata2011 am o fetita dintr-o relatie de concubinaj,,acum nu mai sunt impreuna cu mama ei,,,dupa ce mama ei a tinuto 2 luni la ea ,am luat si eu fetita la mine dar mi sa ... (vezi toată discuția)