avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre partaj

Sunt propritar al casei dupa moartea parintilor. Cu fosta sotie am facut un credit ipotecar si am modernizat-o. Dupa divort am ramas singur sa platesc ratele creditului dupa ce ea a plecat de la domiciliu. Ce drepturi are la partaj daca eu o sa ma angajez sa platesc creditul ipotecar inca 20 de ani iar copilul minor este la mine? Coplatitori la credit sunt fosta sotie si fosta soacra. Se poate cere partaj pe un imobil ipotecat?
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 16:49, 25 Mai 2017
Din cate inteleg, casa este obtinuta prin mostenire, astfel incat este bun propriu, nu se pune problema unui partaj pe proprietate. Fosta sotie ar putea doar solicita sa o despagubiti cu contravaloarea imbunatatirilor aduse casei, insa avand in vedere ca dumneavoastra achitati ratele, nu prea are ce sa ceara decat in ceea ce priveste ratele achitate impreuna, pana sa paraseasca domiciliul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa cu credit ipotecar mm mirela.tomam mirela.tomam Buna ziua, In timpul casatoriei ( anul 2014)am achizitionat pe baza unui credit ipotecar o casa.( credit 136000lei) Creditul este doar pe numele meu deoarece ... (vezi toată discuția)
Partajul unui credit ipotecar, avand un minor. Gaby35 Gaby35 Buna dimineata. As avea o intrebare. Am divortat de curand de sotul meu, avem un copil si 2 credite la banci (una dintre ele cu ipoteca) si desi initial am ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters191229 ContSters191229 Buna ziua Doresc lamuriri in urmatoarea situatie: Am cumparat o casa veche la tara din banii obtinuti din vanzarea unei garsoniere.Mi-au mai ramas in cont ... (vezi toată discuția)