avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj casa cu credit ipotecar MM
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj casa cu credit ipotecar MM

Buna ziua, In timpul casatoriei ( anul 2014)am achizitionat pe baza unui credit ipotecar o casa.( credit 136000lei) Creditul este doar pe numele meu deoarece situatia financiara a veniturilor salariale a fost suficienta in vederea obtinerii creditului. Pentru acesta locuinta s au facut lucrari de extindere si modernizari. In decembrie 2018 am divortat. Ratele s au platit numai de mine si mai am de plata 10 ani. Pentru un partaj amiabil nu exista intelegere, In urma lucrarilor de extindere si modernizare, valoarea imobilului a crescut.... care este solutia cea mai defavorabila mie in instanta? Doresc sa raman cu imobilul si sa platesc restul de credit, cu ce ar trebui despagubit fostl sot
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:40, 14 Ianuarie 2020
Teoretic, sotul ar trebui sa primeasca o sulta compusa din: jumatate din contravaloarea imbunatatirilor aduse imobilului in timpul casatoriei, jumatate din contravaloarea ratelor achitate in timpul casatoriei si jumatate din contravaloarea avansului achitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj Florin Alex Florin Alex Sunt propritar al casei dupa moartea parintilor. Cu fosta sotie am facut un credit ipotecar si am modernizat-o. Dupa divort am ramas singur sa platesc ratele ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am făcut un credit ipotecar pe 29 de ani in 2017. ... Cristian-Margaux Cristian-Margaux Bună ziua! Am făcut un credit ipotecar pe 29 de ani in 2017. Până în prezent a fost achitat cam 1/4 din valoarea creditului. In urma divorțului cât ar ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri proprii o_mamarutza o_mamarutza Un apartament achizitionat de sot inaintea casatoriei prin credit ipotecar cu avans 50%, cum este considerat avand in vedere ca ratele din momentul casatoriei ... (vezi toată discuția)