avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna ziua
Doresc lamuriri in urmatoarea situatie: Am cumparat o casa veche la tara din banii obtinuti din vanzarea unei garsoniere.Mi-au mai ramas in cont vreo 300 milioane.Nu eram casatorita pe atunci .Dupa cumpararea casei (pe numele meu) m-am casatorit.Sotul a luat 2 credite in val de 150 milioane din care si-a luat masina pe numele lui si altul de 350 milioane pt renovarea casei.De trei ani platim ratele impreuna.Veniturile salariale sunt aproape egale ca si cuantum. Sotul singur a renovat aproape toata casa.In cazul in care divortam cum se va face partajul? 2) ratele cine le va plati in continuare? Pot vinde casa fara acordul lui? Casa e bun propriu al meu sau are si el o cota parte?Trebuie sa-i platesc manopera ca unui strain?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:18, 1 Iulie 2011
creditele nu sunt ipotecare, da? casa va va ramane dvs. sotul va beneficia de un drept de creanta pt imbunatatirile facute. casa este bun propriu si o puteti vinde fara acordul sotului.
creditele nu sunt ipotecare. Trebuie sa-i platesc si monopera lucrarilor? fiindca el a facut lucrarile de renovare a casei Multumesc!
da, va trebuie sa ii achitati contravaloarea imbunatatirilor efectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii concubinaj ContSters291337 ContSters291337 Buna ziua! va rog daca se poate niste raspunsuri pt care multumesc anticipat: Am fost in concubinaj cu actualul sot timp de14 luni.Dupa 6 luni de concubinaj am ... (vezi toată discuția)
Partaj casa cumparata cu banii unuia dintre soti carabusdemai carabusdemai buna ziua! o ruda de a mea a cumparat in timpul casatoriei o casa (cu bani proveniti din vinderea unui apartament de al sau). la partaj poate proba cu ... (vezi toată discuția)
Despre partaj Florin Alex Florin Alex Sunt propritar al casei dupa moartea parintilor. Cu fosta sotie am facut un credit ipotecar si am modernizat-o. Dupa divort am ramas singur sa platesc ratele ... (vezi toată discuția)