buna ziua!
o ruda de a mea a cumparat in timpul casatoriei o casa (cu bani proveniti din vinderea unui apartament de al sau). la partaj poate proba cu contractul de vanzare cumparare al apartamentului pentru a-si recupera banii investiti la cumpararea casei?mentionez ca casa este pe numele ambilor soti.
de asemenea banii investiti in renovarea casei au fost dintr-un credit facut de ruda mea. poate obtine mai mult de jumatate din casa?luand in considerare ca casa si renovarea s-au facut cu banii sai? si nu ai celuilalt sot
Categoric va trebui sa solicite o cota majorata la dobandirea bunului, suma de bani provenita din vanzarea bunului propriu isi mentine acest caracter.
Valoarea imbunatatirilor se va adauga de asemenea cotei cu conditia de a se proba ca acele imbunatatiri au fost platite exclusiv din banii unuia dintre soti, fara nicio contributie a celuilalt sot.
Partaj
Simo.24
Am avut o casă pe numele meu,am vândut-o apoi am cumpărat un apartament iar în contract l-am trecut și pe soț, am ajuns la divorț, dacă demonstrez că ... (vezi toată discuția)