avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj casa cumparata cu banii unuia dintre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj casa cumparata cu banii unuia dintre soti

buna ziua!
o ruda de a mea a cumparat in timpul casatoriei o casa (cu bani proveniti din vinderea unui apartament de al sau). la partaj poate proba cu contractul de vanzare cumparare al apartamentului pentru a-si recupera banii investiti la cumpararea casei?mentionez ca casa este pe numele ambilor soti.
de asemenea banii investiti in renovarea casei au fost dintr-un credit facut de ruda mea. poate obtine mai mult de jumatate din casa?luand in considerare ca casa si renovarea s-au facut cu banii sai? si nu ai celuilalt sot
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:37, 30 Iulie 2014
Da, se pate adkinistra probatoriu.
Insa ar trebui sa aiba avocat pentru a redacta actiunea.
Daca incepe prost procesul il pierde.
Categoric va trebui sa solicite o cota majorata la dobandirea bunului, suma de bani provenita din vanzarea bunului propriu isi mentine acest caracter.

Valoarea imbunatatirilor se va adauga de asemenea cotei cu conditia de a se proba ca acele imbunatatiri au fost platite exclusiv din banii unuia dintre soti, fara nicio contributie a celuilalt sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile persoanei ca uzufruct viager alroga alroga Sunt casatorita de 14 ani si am 2 copii.Bunica mea mi-a donat o casa,la care eu am venit si i-am facut renovari capitale.Sotul meu este trecut in acte ca si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul ... Oprea M Oprea M Buna ziua, Doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul avem drept la o parte din apartamen?Las si detaliile mai jos: concubinaj intre anii 2001-2009, ... (vezi toată discuția)
Partaj ro_red_rosu ro_red_rosu M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar ... (vezi toată discuția)