avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile persoanei ca uzufruct viager
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile persoanei ca uzufruct viager

Sunt casatorita de 14 ani si am 2 copii.Bunica mea mi-a donat o casa,la care eu am venit si i-am facut renovari capitale.Sotul meu este trecut in acte ca si uzufruct viager.Acum suntem pe puctul de a divorta si ma intereseaza ce se intampla in cazul partajului cu casa donata si mai vreau sa specific ca mai am si o mostenire de la tatal meu.Ce ii revine sotului meu dupa divort?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:30, 16 Ianuarie 2013
Mostenirea de la tata e bunul dvs propriu, iar daca bunica nu i-a donat si sotului, la fel e si casa donata, bun propriu al dvs. Sotul ar aves un drept de creanta pt participarea sa la imbunatatirea bunului/ bunurilor.
Partea mai proasta e ca are drept de uzufruct in acea casa donata, adica va putea locui acolo cat va trai.
dar daca sotul meu nu mai vrea sa stea in casa si isi cere drepturi,cum ca a contribuit si el la renovarea casei(specific ,ca am renovat casa cu banii proveniti din vanzarea unui apartament care l-am cumparat eu din banii muncinti in Italia,dar era cumparat in timpul casniciei)?
pai poate sa si stea si sa va ceara si bani pt cat a investit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul ... Oprea M Oprea M Buna ziua, Doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul avem drept la o parte din apartamen?Las si detaliile mai jos: concubinaj intre anii 2001-2009, ... (vezi toată discuția)
Moștenire soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora ... IoanAlexa IoanAlexa Moștenire Soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora le-a lăsat casă în momentul divorțului. Noi suntem căsătoriți de 7 ani și avem un ... (vezi toată discuția)
Cum recuperăm o casă lăsată la partaj fostei soții? acum sunt împăcați, dar ea vrea s-o vândă iar el nu este de acord Paulajessica Paulajessica Buna ziua.Va relatez mai jos o situație din care soțul meu nu știe cum sa o rezolve: Cu vreo 15 ani in urma socrul meu a divorțat \" fictiv \" sa zic așa, ... (vezi toată discuția)