Buna ziua.Va relatez mai jos o situație din care soțul meu nu știe cum sa o rezolve: Cu vreo 15 ani in urma socrul meu a divorțat " fictiv " sa zic așa, de sotie, la sfatul unui avocat, deoarece acesta luase un împrumut si rămăsese cu rate neachitate vreo 7 luni si risca sa fie executat silit.Prin divorț a lăsat casa moștenită de la părinții lui, sotiei. Menționez ca pana la urma nu a avut loc nicio executare silita, insa casa a rămas sotiei iar aceasta nu mai vrea sa se recăsătorească cu socrul meu.Menționez ca ei au fost despărțiți doar in acte, in fapt ei locuiesc impreuna., insa sotia dorește sa vanda acea casa, iar socrul meu nu.De aici au început certurile intre ei, iar sotia il amenința ca il da afara din casa in care locuiesc, aceasta casa fiind moștenirea ei.Socrul meu spune ca ea vrea sa vanda casa pe care i- a lasat- o prin divorț ca sa ii dea ficei ei banii, fiica dintr- o alta căsătorie.Va rog sa îmi spuneți daca ar putea sa își recapete casa moștenită de la părinții lui.Va mulțumesc anticipat!
Casa nu putea sa ii ramana sotie prin partaj intrucat era bun propriu fiind mostenire, nu putea sa intre in partaj.
Inseamna ca i-a donat sau vandut casa.
Concubinaj
paddy
Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Partaj
all3rat
In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)