avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum recuperăm o casă lăsată la partaj fostei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum recuperăm o casă lăsată la partaj fostei soții? Acum sunt împăcați, dar ea vrea s-o vândă iar el nu este de acord

Buna ziua.Va relatez mai jos o situație din care soțul meu nu știe cum sa o rezolve: Cu vreo 15 ani in urma socrul meu a divorțat " fictiv " sa zic așa, de sotie, la sfatul unui avocat, deoarece acesta luase un împrumut si rămăsese cu rate neachitate vreo 7 luni si risca sa fie executat silit.Prin divorț a lăsat casa moștenită de la părinții lui, sotiei. Menționez ca pana la urma nu a avut loc nicio executare silita, insa casa a rămas sotiei iar aceasta nu mai vrea sa se recăsătorească cu socrul meu.Menționez ca ei au fost despărțiți doar in acte, in fapt ei locuiesc impreuna., insa sotia dorește sa vanda acea casa, iar socrul meu nu.De aici au început certurile intre ei, iar sotia il amenința ca il da afara din casa in care locuiesc, aceasta casa fiind moștenirea ei.Socrul meu spune ca ea vrea sa vanda casa pe care i- a lasat- o prin divorț ca sa ii dea ficei ei banii, fiica dintr- o alta căsătorie.Va rog sa îmi spuneți daca ar putea sa își recapete casa moștenită de la părinții lui.Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 10:16, 21 Iulie 2018
Da. Se poate face dar e destul de greu. Rezolvarea nu o găsiți pe forum. Doar un avocat bun va ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Neintelegere cu parintele, stres emotional... nykk nykk Buna ziua! Problema mea se prezinta astfel: socrii mei sunt divortati legal din 1996, dar nici in prezent nu au facu partaj. Socrul s-a mutat la amanta ... (vezi toată discuția)
Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)