Buna ziua.Va relatez mai jos o situație din care soțul meu nu știe cum sa o rezolve: Cu vreo 15 ani in urma socrul meu a divorțat " fictiv " sa zic așa, de sotie, la sfatul unui avocat, deoarece acesta luase un împrumut si rămăsese cu rate neachitate vreo 7 luni si risca sa fie executat silit.Prin divorț a lăsat casa moștenită de la părinții lui, sotiei. Menționez ca pana la urma nu a avut loc nicio executare silita, insa casa a rămas sotiei iar aceasta nu mai vrea sa se recăsătorească cu socrul meu.Menționez ca ei au fost despărțiți doar in acte, in fapt ei locuiesc impreuna., insa sotia dorește sa vanda acea casa, iar socrul meu nu.De aici au început certurile intre ei, iar sotia il amenința ca il da afara din casa in care locuiesc, aceasta casa fiind moștenirea ei.Socrul meu spune ca ea vrea sa vanda casa pe care i- a lasat- o prin divorț ca sa ii dea ficei ei banii, fiica dintr- o alta căsătorie.Va rog sa îmi spuneți daca ar putea sa își recapete casa moștenită de la părinții lui.Va mulțumesc anticipat!
Nu prea era bun de intrat la partaj, trebuie vazute exact actele.
Totusi, cred ca nu a inteles urmarile partajului facut si acum asta i se intoarce impotriva. Orice ascunzis de bunuri impotriva executarii costa muuuuult mai mult decat achitarea datoriei.
Acum trebuie vazut cum s-a facut partajul ala...
Trebuie studiate actele de un avocat si apoi decisă calea de urmat. Opinia mea este ca se poate demonstra simulatia si revenirea unui bun propriu in patrimoniul sau. Succes dacă apelați la un avocat care nu înțelege speța!
Nu e vorba de inteles sau nu, depinde si de ce s-a intamplat acolo, cum anume s-a partajat patrimoniul comun. Daca a fost o hotarare, judecata, fara tranzactie, greu, ca nu e act incheiat intre parti. Cine a simulat, judecatorul?
Tocmai de aceea am zis sa fie văzute actele de un avocat. Dacă e Tranzacție, asa cum sunt aproape sigur, e clar simulatie. Iar un judecător dacă S au prezentat părțile cu tranzacția in fata lui nu a avut ce face decât sa dea o hotărâre de expedient care consfinteste învoiala părților.
Mulțumesc mult pt răspunsuri.Din păcate situația e cu totul alta...după ce am văzut actele: imobilul in care socrim meu s- a născut si a copilărit era unul de la Icral. Ei au divorțat in 1996, iar in 1997 a cumpărat imobilul de la Icral prin contract de vânzare cumpărare cu plata prețului in rate, insa pt ca el avea acea datorie la un așa zis prieten, la sfatul unui avocat au făcut contractul de vânzare cumpărare pe numele fostei sotii( divortul fiind doar in acte caci ei si acum sunt împreună).ratele spune socrul meu ca le- ar fi plătit el, insa nu mai deține chitanțele. Precizez ca in acest imobil ei nu au locuit cat timp au fost căsătoriți si nici după. Toate reparațiile si renovările au fost făcute de socrul meu, sotia lui fiind pensionata pe caz de boala. Va rog sa îmi spuneți daca se mai poate face ceva.Cu mulțumiri anticipate
Concubinaj
paddy
Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Partaj
all3rat
In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)