avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbru judiciar

Taxa de timbru judiciar este in functie de valoarea iimpozabila a casei?
În cazul taxelor calculate în funcţie de valoarea obiectului cererii, valoarea la care se calculează taxele judiciare de timbru este cea prevăzută în acţiune sau în cerere. Dacă valoarea este contestată sau apreciată de instanţă ca vădit derizorie, evaluarea se face în condiţiile art. 98 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

În cererile având ca obiect dreptul de proprietate sau un alt drept real asupra unui imobil, taxa de timbru se calculează în funcţie de valoarea impozabilă a bunului imobil. Dacă valoarea impozabilă este contestată sau apreciată de instanţă ca vădit derizorie, taxarea cererilor se va face prin raportare la grilele notariale cuprinzând valorile orientative ale proprietăţilor imobiliare.
Aveti in vedere grilele orientative notariale, publicate de CAMERA NOTARILOR PUBLICI.
(le gasiti si pe internet ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pret teren doreludandan doreludandan Cum se stabileste pretul terenului pt.taxa judiciara de timbru. (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar partaj ancahancu71 ancahancu71 Pentru partaj , taxa de timbru se calculeaza lavaloarea de impunere din certificatul fiscal sau in urmaunei evaluari la valoarea de piata a imobilelor ? (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar mitika255 mitika255 Buna ziua, ma intereseaza cat este procentual taxa de timbru in cadrul unui proces de succesiune intre frati ,masa succesorala avand valoarea de 100.000 ... (vezi toată discuția)