avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intabulare drept de ipotecă legala
Discuție deschisă în Executare silită

Intabulare drept de ipotecă legala

Buna seara.
As dori sa știu dacă în calitate de sotie exista posibilitatea de a rămâne fără imobilul în care locuim luând în considerare faptul că de curând am primit o înștiințare cu un extras de carte funciara in care pe lângă mine și soțul meu la partea B.1 mai apar banca la care am făcut contractul de ipotecă la care mai avem de platit încă 10 ani la C1 dar și Statul Român prin MFP ANAF- Administrația judeteana a finanțelor publice colectare persoane fuzice; asta in urma unui proces în care soțul meu a primit o confiscare a sumei de 27190 lei suma pe care ANAF a cerut poprire pe salariu in urma cu doua luni iar acum a dispus și intabularea dreptului la ipotecă legală în valoare cu suma respectiva asupra apartamentului. Eu nu prea înțeleg ce de petrece și nu prea înțeleg ce vrea sa insemne ceea ce s-a dispus. Dacă s-a efectuat poprirea pe salariu este legal sa de facă și intabularea pe apartamentul care este un bun comun?
Alături de extras de carte funciara am primit și o foaie pe care scrie
"Dosarul nr..... Incheiere nr.....
Asupra cererii introduse de ANAF in baza act administrativ nr..... Emis de DGRFP ...... Serviciul de colectare și executare silita persoane fizice
Fiind îndeplinite condițiile prevăzute la articolul 29 din legea cadastrului.....
Văzând referatului asistentului registrator in sensul că nu există impedimente la înscriere
Dispune
Admiterea cererii cu privire la imobilul cu nr topografic înscris în cartea funciară .... Având că proprietarii: eu și soțul in cota 1/1 de sub B1
Se intabulează dreptul la ipotecă legală în valoare de 27190 lei asupra A.1 în favoarea Statul Român, prin ANAF privind pe debitorul .....adică soțul meu sub C.2 din cartea funciară.....
As dori sa știu la ce să mă aștept. Ne poate executa silit dat fiind că nu avem banii necesari achitarii sumei respective mai ales că soțul are poprire și pe salar? Ce de poate face că eu și copilasii mei sa nu rămânem pe drumuri?
Va rog să îmi dați un răspuns!
Vă mulțumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: ramona24s , utilizator 22:55, 27 Mai 2017
Dacă s-a făcut poprire pe salariu nu cred că se va face o executare asupra imobilului. Dreptul de ipotecă legală este corect notat în CF.
Cu privire la ipoteca băncii, nu veți avea nici o problemă câtă vreme veți plăti ratele.
Vă mulțumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum hotaraste litera c1, c2 si c3, stabilirea rangului inscrierii in cartea func.? ciorditu ciorditu In Incheierea primita de la B.C.P.I., se Dispune: - se intabuleaza dreptul de ipoteca legala in favoarea mea, creditorul, \"sub C1 din cartea ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren lillyian20 lillyian20 Buna ziua, daca se poate sa ma ajutati , doresc sa cumpar un teren in spatele casei mele,am fost la Cartea funciara si am solicitat un extras CF,in urma ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu privire la un extras de carte funciara, intabulare drept de proprietate absent pentru unele corpuri de cladire luciantiseanu luciantiseanu Buna ziua! Continuand aventura mea in incercarea de a-mi cumpara o casa (am mai postat o intrebare pe acest subiect), impreuna cu banca am descoperit o noua ... (vezi toată discuția)