avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce taxe și impozite plătește o Asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce taxe și impozite plătește o Asociatie de proprietari pentru femeia de serviciu și administrator?

Bună ziua! Pe lista de întreținere apare pe luna februarie la cheltuieli 1925 lei la administrator, are contract 2h/zi și 1780 la femeia de serviciu, are 8h/zi. La 1 februarie parcă s-a mărit salariul minim pe economie, și presupun că femeii de serviciu i-a mărit la 1450 lei, dar la administrator nu era obligată Asociatia să-i mărească, având contract 2h/zi nu? Conducerea nu vrea să ne zică cât câștigă net administratorul și femeia de serviciu, cât e brut și ce taxe mai plătește Asociația pentru acești angajați? Dacă femeia de serviciu are 1450 lei brut, ce se plătește până la 1780 lei? Poate cineva să ne lămurească? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: TheMarianest , utilizator 15:08, 26 Mai 2017
Pentru salariul brut de 1450 lei al femeii de serviciu, asociatia datoreaza contributii de 333 lei si rezulta o cheltuiala de 1783 lei.La fel pentru salariul administratorului, cred ca are ~1600 lei brut.Cel mai bine intrebati la asociatie ce salariu are administratorul, nu se raporteaza neaparat la salariul minim pe economie, poate fi mai mare.
Buna ziua,
Daca pe listele de intretinere apar doar sumele mentionate, fara vreo alta coloana speciala pentru taxe si impozite, inseamna ca acele sume cuprind si toate taxele cu salariul respectiv. Femeia de seriviciu incaseaza aprox 1065 net si cheltuiala totala cu salariul ei este de 1783. Diferenta dintre cele doua valori sunt taxele si impozitul legal pe munca, toate contributiile la sanatate, pensii, etc, ale angajatului si angajatorului. Iar administratorul are aprox 1150 net. Restul calculelor le-a estimat @elenazan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura incarcata la intretinere daf22 daf22 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament din Pitesti, iar din luna Ianuarie 2016 pe lista de cheltuieli de intetinere a aparut o rubrica noua,, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihaeladiananita@gmail.com mihaeladiananita@gmail.com Buna ziua. Primesc o pensie alimentara 200roni adica 25%din salar,avand in vedere ca salarul minim p economie s_a marit din ianuarie 2017 cat pot primi acum?? (vezi toată discuția)
Plata contributii miguelanhel miguelanhel sunt angajat cu salariul minim pe economie 1450 ron. salar net primesc lunar 2000 ron . Angajatorul imi spune ca el imi plateste ca si contributii la stat ... (vezi toată discuția)