Buna Ziua,Ma numesc Ignatescu Mirela-Alina si sunt o mama studenta la zi ,studenta in anul univ 2009/2010 in anul v de studiu la fac de medicina genenrala din Craiova..sunt o mama studenta prin urmare..si potrivit Legii nr. 240/2009 pentru completarea alin. (2) al art. 1 din OUG nr. 148/2005 ar trebui sa beneficiez de indemnizatia de 600 ron pentru cresterea copilului meu care este in varsta de 1 an si 2 saptamnii ...in momentul nasterii era studenta si sunt in continuare..cum am spus sunt la medicina studenta deci obligatoriu cursurile sunt de zi..
Problema este ca merg saptamanal sau dau telefon alternativ cu vizitelel la Directia muncii dolj..pentru a intreba ce pot sa fac sa beneficiez de aceasta indemnizatie iar raspunsul est ca nu au primit nimik oficial de la bucuresti ..ca nu stiu ce sa imi spune ..si sa mai revin...dar nu pot sa imi spuna un termen ..va rog din suflet sa imi spuneti ce pot sa fac..
multumesc anticipat..
Cred ca situatia de la Craiova,despre care faceti dvs.vorbire,ar trebui sesizata la Ministerul Muncii si Familiei din Bucuresti.Cred ca denumirea particula"Familiei" este ceva pur satiric,dupa cum se vede.Formulati sesizarea despre care am aratat si reclamati situatia celo in drept sa faca ceva,atragandu-le atentia ca va veti adresa justitiei pentru rezolvarea situatiei,daca nu va fi solutionata intr-un termen rezonabil.Pana la urma cel care sufera este minorul.
Buna ziua ,va multumesc din suflet pentru raspuns..am vorbit cu juristul de la directia muncii dolj si i-am ziz ca vreau o sa incerc sa fac o sesizare ca sa am totusi un nr de inregistrare ceva..si raspunsul a fost daca eu ii dau nr de monitoriu oficial unde au aparut legiile nu are nimik impotriva sa citeasca si sa imi spuna ce acte sa ii duc pentru a-mi accepta dosarul..a spus ca s-au publicat normele pentru gemenii dar pentru mamele studente nimik nu are..chiar nu stiu ce sa mai fac..doar sa revin cu un telelfon saptamana viitoare la directia muncii sau sa merg din nou pana acolo..
va multumesc..
Lege nr. 240/2009 pentru completarea alin. (2) al art. 1 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului ,a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 403 din 15 iunie 2009
Buna ziuz ,va multumesc pentru raspuns dar ma intereseaza cam in cat timp vor fi publicate normele la aceasta lege..stiu ca legea este data si aparuta ..s-a discutat in mai si a fost aprobata si apoi a mers la promulgat si a fost ok in iunie..chestia este ca la craiova mi se spune ca nu au normele legislative..sau cum s-or numii..
multumesc..
ideea este ca nu au normele legii
va multumesc inca o data pentru promptitudine si buna vointa..
astept raspuns
SI mie mi-au spus la fel cei din Iasi de la Serviciul de alocatii si indemnizatii din cadrul D.M.S.S.F...sa astept sa apara normele metodologice de aplicare a acestei legi.AM sunat si eu la directia muncii iasi si au zis ca mai dureaza .....Copilul meu are 9 luni.