Conform noii legi a salarizarii unice a personalului bugetar, se abroga legea cadru284/2010, implicit art. 20 din anexa 7 a acestei legi, conform caruia personalul din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala care se pensiona, beneficia de un ajutor echivalent cu un anumit numar de salarii in functie de vechime. Aplicarea prevederilor acestui articol a fost suspendata in fiecare an prin ordonante succesive, motiv pentru care nimeni nu a beneficiat de respectivele ajutoare. In noua lege a salarizarii nu se mai regasesc prevederi de aceasta natura. Din aceste considerente, cei iesiti la pensie din 2011 in prezent pot solicita plata acestor ajutoare, in conditiile abrogarii? Stiu ca ICCJ a pronuntat o hotarare cadru prin care preciza ca dreptul nu rste pierdut ci doar suspendat, dar odata cu abrogarea, dispare dreptul? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Multumesc, asa ma gandeam si eu. Totusi, o actiune in instanta ar putea ajuta cu ceva? Si o alta intrebare: sa zicem ca guvernanti vor venii cu modificari la legislatie, dupa intrarea in vigoare a noii legi a salarizarii, modificari care vor avea prevederi asemanatoare cu cele din legea abrogata, cei care am avut suspendat dreptul, vom putea beneficia de noile prevederi, sau ele se vor aplica doar pt cei care vor iesi la pensie dupa intrarea in vigoare a noilor prevederi?