avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare cu opinii separate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare cu opinii separate

Buna ziua,
Un proces cu o banca,pe clauze abuzive:
Pe fond se respinge actiunea.
In apel,hotararea prevede:
-In majoritate:Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată şi, în consecinţă:
Admite, în parte acţiunea, astfel cum aceasta a fost precizată.
Constată caracterul abuziv a clauzelor stipulate în contractul de credit nr............. la art. 4 şi art.III referitoare la perceperea unui comision de acordare.
Declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior.
Obligă pârâta să plătească reclamantului sumele încasate în mod nelegal în baza clauzelor constatate ca fiind abuzive si declarate nule(comision de acordare), sume la care urmează să se calculeze şi dobânda legală aferentă, de la data încasării lor şi până la data achitării efective a acestora de pârâtă.
Respinge capătul trei al cererii de chemare în judecată ca nefondat.
Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 1000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Cu opinia separată a doamnei judecător ........... în sensul respingerii apelului ca nefondat. Obligă apelantul reclamant să plătească intimatei pârâte suma de 3298,15 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Executorie. Definitivă Pronunţată în şedinţă publică azi, 24 iunie 2016.
INTREBARE:
In acest caz,apelantul trebuie sa plateasca cei 3298,15 lei ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costi2017 , utilizator 08:14, 3 August 2017
Deci,din toata comunitatea de avocati,de pe acest forum,nu stie NIMENI,cum se aplica hotararea cu opinie separata ???
Nici in lege nu gasesc !
Atunci,ce rost are aceasta opinie separata ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sumele de plata ptr.parat(1000lei)si apelant reclamant(3298,15 lei) sunt cele care rezulta din dispozitivul hotararii din apel si care se pun in executare.Opinia separata a unui judecator nu modifica dispozitivul hotararii sub aspectul celor dispuse de judecatori in majoritate,opinia separata a unui judecator are doar valoare informativa,valoare de executare are hotararea luata cu majoritate de voturi,aceasta se executa si capata autoritate de lucru judecat.

Atentie !
Suma de 3298,15 lei,este dispusa doar de judecatorul cu opinie separata.
In acest caz,reclamantul,trebuie sa plateasca aceste cheltuieli,daca majoritatea au dispus contrariul ?

Va multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
Costi2017, utilizator
Ramane cum a hotarat majoritatea.
Am inteles.
Va multumesc.
Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu banca ddaniel ddaniel Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: In anul 2014 am dat in judecata o banca din Romania in care am reclamat clauzele abuzive in care am ... (vezi toată discuția)
Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)