avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte masini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte masini

Buna seara .. am si eu o intrebare ..... sotul meu a cumparat o masina de la cineva cu chitanta de mana persoana aia la randul ei a cumparat masina tot prin chitanta de mana si noi acum vrem sa facem actele masinii pe numele nostru cum procedam ?
Cel mai recent răspuns: liviuslaslau , utilizator 08:32, 28 Mai 2017
Cel mai bun răspuns o sa-l primiți de la Serviciul Înmatriculări. In principiu, treaba e simpla: de la proprietarul care e trecut pe CIV și pana la Dvs inclusiv, trebuie sa existe actele de dobândire a mașinii. Adică, contracte de vânzare cumpărare in cazul tranzactiei între persoane fizice sau factura, in cazul tranzacției între o persoana juridică și una fizica. Pe urma, vânzătorul sau vânzătorii (depinde prin câte mâini a trecut mașina), trebuie sa dea cumpărătorului certificatele emise de DTL din primăria unde își au domiciliul, prin care sa ateste ca nu au datorii. Pe urma se merge la Înmatriculări și se radiază, respectiv înmatriculează mașina.
In cazul in care nu dispuneți de aceste acte și faceți dovada ca sunteți cumpărător de buna credință, va puteți adresa instanței de judecată, care va dispune radierea mașinii, urmând ca Dvs, in baza sentinței sa inmatriculati mașina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare - adeverinta falsa cristina1328 cristina1328 Buna seara! Am cumparat o masina renault laguna 2 an 2002 motor 1,9dci inmatriculat in romania pentru prima data la data de 12,01,2008 primul proprietar fiind ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti - transcriere masina ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. In cazul in care nu respect o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care sunt obligat sa transcriu o masina cumparata pot raspunde ... (vezi toată discuția)