Buna seara .. am si eu o intrebare ..... sotul meu a cumparat o masina de la cineva cu chitanta de mana persoana aia la randul ei a cumparat masina tot prin chitanta de mana si noi acum vrem sa facem actele masinii pe numele nostru cum procedam ?
Cel mai bun răspuns o sa-l primiți de la Serviciul Înmatriculări. In principiu, treaba e simpla: de la proprietarul care e trecut pe CIV și pana la Dvs inclusiv, trebuie sa existe actele de dobândire a mașinii. Adică, contracte de vânzare cumpărare in cazul tranzactiei între persoane fizice sau factura, in cazul tranzacției între o persoana juridică și una fizica. Pe urma, vânzătorul sau vânzătorii (depinde prin câte mâini a trecut mașina), trebuie sa dea cumpărătorului certificatele emise de DTL din primăria unde își au domiciliul, prin care sa ateste ca nu au datorii. Pe urma se merge la Înmatriculări și se radiază, respectiv înmatriculează mașina.
In cazul in care nu dispuneți de aceste acte și faceți dovada ca sunteți cumpărător de buna credință, va puteți adresa instanței de judecată, care va dispune radierea mașinii, urmând ca Dvs, in baza sentinței sa inmatriculati mașina.