avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune-ajutor urgent!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune-ajutor urgent!

Sot si sotie casatoriti de 7 ani. Au impreuna o fetita de 5ani. Locuiesc intr-un apartament proprietatea sotului de dinaintea casatoriei. ce drepturi are sotia si copilul minor la acest apartament dupa moartea sotului avand in vedere ca decedatul mai are un frate si ambii parinti in viata? Pot fi dati afara din casa? Ce drepturi au si asupra celorlalte averi? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: flyanda2001 , utilizator 12:58, 1 Februarie 2006
Am inteles ca sotul dvs.a avut un apartament dobandit inainte de casatorie.Aveti impreuna un copil,iar sotul este pe moarte sau a decedat.In acest caz intreaga masa succesorala(inclusiv apartamentul) va revine dvs. in cota de 1/4 parti si colilului in cota de 3/4 parti.Celelalte rude nu au vocatie succesorala.
Multumesc foarte mult si sper sa aveti dreptate.
Dv. şi copilul decedatului sunteţi moştenitori rezervatari, care înlătură pe ceilalţi moştenitori nerezervatari (cei enumeraţi de dv.) de la moştenire. Deci rămâneţi doar soţia supravieţuitoare şi copilul defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,sunt casatorita ,am incheiat o conventie de separare de bunuri ,inainte de casatorie detineam un imobil ,in timpul ... (vezi toată discuția)
Decesul unuia dintre soti mirciulica4 mirciulica4 Buna ziua ! As dori sa presupun problema urmatoare: Daca unul dintre soti decedeaza, partea de avere a acestuia decedat cine o mosteneste? Celalalt sot sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune anissia anissia Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)