avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vânzare imobil proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vânzare imobil proprietate

Bună ziua, am o întrebare legată de vânzarea unei proprietăți personale.Există vreo lege anume în care proprietarul dacă are vreo ofertă de la un vecin de cumparare, să i se acorde acestuia dreptul de vânzare? Iar dacă proprietarul decide să caute alt potential cumpărător din cauza prețului prea mic si vinde altuia,vecinul îl poate da în judecată că nu i-ar fi vândut lui?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MirelaAB , utilizator 20:41, 28 Mai 2017
Dreptul de preemptiune se aplica numai in cazul terenurilor extravilane si numai pentru cele care sunt date in arenda.
In intravilan este alegerea proprietarului cui doreste sa vanda? atat pentru imobile cat si pentru terenuri.
multumesc asa ceva stiam si eu dar nu eram sigură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate o instanta sa ma forteze sa vand unui cumparator un teren? ... ioanamaria.sima ioanamaria.sima Poate o instanta sa ma forteze sa vand unui cumparator un teren? Detin un teren in imediata vecinatate a unui proprietar care sustine ca stia ca acest teren ... (vezi toată discuția)
Teren arabil in arenda lupu iulian lupu iulian Buna ziua am urmatoarea intrbare Am un teren arabil in arenda cu contract de arenda inregistrat la primarie pe care vreau sa il vand ,dar arendasul nu ofera ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)