avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi asupra unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi asupra unui imobil

Buna ziua! Am nevoie de parerea unui specialist in ceea ce priveste drepturile asupra unui imobil luat prin credit. Pe scurt, logodnicul meu si-a luat un apartament prin credit Prima Casa si as dorii sa stiu daca prin notar ar putea sa imi ofere drepturi asupra imobilului. Mentionez ca apartamentul este cumparat de aproximativ 2 ani jumatate .
Iar a doua intrebare: dupa casatorie eu voi avea drepturi asupra imobilului avand in vedere ca s-a cumparat innainte? Multumesc , o saptamana frumoasa tuturor!
Cel mai recent răspuns: oanaelena08 , utilizator 14:42, 29 Mai 2017
La ce fel de "drepturi" faceți referire`? Dacă ați investit și dvs în imobil(reparații, îmbunătățiri...), ați putea primi cel mult un drept de creanță.
Orice bun achiziționat înaintea căsătoriei este bun propriu, și rămâne bun propriu și după căsătorie.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns :)
Multumesc tuturor pt raspunsuri!
Chiar dacă se încheie o convenție de regim matrimonial al comunității de bunuri , acest regim se aplica de la data căsătoriei. Altfel spus bunurile achiziționate de soti de la data căsătoriei sunt bunuri comune, iar cele achiziționate anterior căsătoriei sunt bunuri proprii. Deci nu veți avea drept de proprietate în ceea ce privește imobilul in cauza.

Alte discuții în legătură

Noul cod civil privind drepturile asupra bunurilor achizitonate inaintea casatoriei kmy_3lla kmy_3lla buna ziua!logodnicul meu a achizitionat un apartament cu credit prima casa.pentru a beneficia de maximum de bani care se pot acorda pt acest lucru, a facut ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil dobandit in timpul casatoriei Radu Aura Radu Aura Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie. Daca in timpul casatoriei se achizitioneaza un imobil, pe actul de vanzare cumparare( pe actul de ... (vezi toată discuția)
Cota parte apartament sotie cumparat inainte de casatorie JohnRomero JohnRomero Buna ziua, Sotia mea a cumparat un apartament cu credit ipotecar. Anul acesta ne-am casatorit si m-am gandit sa acopar jumatate din creditul total prin ... (vezi toată discuția)