avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROBLEME JURIDICE DE FAMILIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROBLEME JURIDICE DE FAMILIE

BUNA ZIUA!! AM O FIICA IN VARSTA 26 ANI.,CARE LA RANDUL SAU ARE DOUA FIICE DIN DOUA FIICA CEA MARE CARE ESTE CU EX SOTUL ARE 6 ANI CEA MICA 6 LUNI CU ACTUALUL SOT .FIICA MEA SI AR DORI SA PLECE IN ANGLIA DEFINITIV CU CELE DOUA FIICE DAR FOSTUL SOT NU ESTE DEACORD ACORDANDUI PROCURA DOAR PE 3 LUNI ,FIICA MEA AVAND TUTELA FETEI. EL AVAND DREPTUL LA VIZITA DE 2 ORI PE LUNA. INTREBAREA MEA ESTE DACA ARE TUTELA MAI ARE NEVOIE DE PROCURA DE FOSTUL SOT? SI DACA DA CE SE POATE FACE IN ACEST CAZ? VA MULTUMESC ANTICIPAT! O ZII PLACUTA CA DORESC!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:42, 30 Mai 2017
Buna ziua. Inteleg ca fiica dvs vrea sa se mute cu copiii in Anglia, deci nu este vorba doar despre un acord pentru calatorii. Prin urmare, trebuie sa faca o noua actiune in instanta pentru stabilirea domiciliului minorilor la resedinta din Anglia (trebuind sa depuna contract de locatiune, contract de munca). Pana la solutionarea dosarului, care va dura destul de mult, ar putea face in paralel o Ordonanta Presedintiala. Va recomand sa angajati un avocat.
Dacă fiica dvs are custodie exclusiva pt fata sa cea mare, nu are nevoie de acordul tatălui minorei pt a se muta în alt stat. Va trebui sa-l.notifice însă despre noul domiciliu al fetei pt ca tatăl biologic sa-și poată exercita dreptul de vizita al minorei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutore sau procura Mickey 1998 Mickey 1998 Buna ziua ! Ma numesc Eugen , am 24 de ani si am o relatie cu o fata de 16 ani . Cum a-si putea obtine tutela pentru a putea avea grija de ea sau chiar ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor RaduAdina RaduAdina Buna, Sunt mama unei fetite de 2 ani si 6 luni,sunt divortata de tatal fetitei cu care de altfel nu avem o relatie prea buna. In urma mai multor divergente cu ... (vezi toată discuția)
Bunicii paterni si programul de vizitare turcudaniela turcudaniela Buna ziua, Luna viitoare am primul termen in procesul de divort, fostul sot este plecat din tara si l-a imputernicit pe tatal lui sa il reprezinte....tatal ... (vezi toată discuția)