avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna - posibilitate poprire conturi firma pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna - posibilitate poprire conturi firma pentru datoriile persoanei fizice

Vreau sa stiu si eu daca pe persoana fizică am primit executare silită si daca pe urmă am deschis o firmă si daca o sa imi faca oprire si pe firmă?
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 15:40, 29 Mai 2017
Buna ziua,

Nu va pot pune poprire si pe firma. Eventual, daca trebuie sa incasati bani de la firma si aceasta nu ii vireaza executorului atunci se poate pune problema de validare poprire, dar asta este o alta procedura. Sau, in cadrul dosarului de executare, va pot vinde partile sociale pe care le detineti in firma.

Numai bine!
Poprirea va fi exclusiv pe bunurile dvs.mobile/imobile si ventiurile ca persoana fizica,firma este presoana juridica distincta de dvs.
Să înteleg că pe persoana juridică nu este nici un fel de problema? Eu sun singurul acționar
Daca ar trebui sa incasati dividende la la societate, se poate pune poprire pe acestea. Daca incasati salariul de la societate, din nou, se poate pune poprire. Practic, se urmaresc toate bunurile detinute de dsv. in calitate de persoana fizice. Inclusiv drepturile banesti pe care trebuie sa le primiti de la societate.

De asemenea, se pot vinde partile sociale detinute de dvs. in societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru mircya mircya daca mi se pune sechestru pe bunurile personale si am si o firma pe numele meu poate pune sechestru si pe bunurile firmei , specific eu personal sunt dator nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita a unui credit bancar Alex28 Alex28 Acum vreo 4 ani am luat un credit de nevoi personale. In ultimul an nu am mai putut plati decat partial. Am incercat o reesalonare, nu s-a vrut de catre banca. ... (vezi toată discuția)
Societati comercilae lili_khanem lili_khanem bunuri imobile aduse aport la capitalul social (vezi toată discuția)