avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale diferente PFI - PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

diferente PFI - PFA

Am observat ca in cadrul forumului majoritatea utilizatorilor nu fac nici o diferenta intre PFI si PFA, dar cele doua notiuni sunt diferite.
As dori sa stiu cum se inregistreaza o PFI si caror reglementari legale e supusa. Va rog sa nu faceti referire la OUG 44/2008 deoarece aceasta se aplica PFA.
Cel mai recent răspuns: 2009iulia , utilizator 19:11, 23 Septembrie 2009
[ link extern ]
SUCCES!
=D>
Multumesc ................
Dar ma asteptam sa stiti ca Legea 300/2004 a fost abrogata prin OUG 44/2008, deci revin cu rugamintea fara referiri la OUG 44/2008 care abroga L300/2004.
PFI este un termen inventat, nu apare in legislatie ca atare, pentru a desemna persoanele care practica profesii liberale.
Profesiile liberale pot fi practicate doar in urma certificarii date de un organism abilitat in domeniu: Barou pentru avocati, CECCAR pentru experti contabili si contabili autorizati, CCF pentru consultanti fiscali, CAFR pentru auditori financiari, Ordinul Arhitectilor pentru arhitecti, Colegiul Medicilor pentru medici, etc.

PFI se inscrie direct la Administratia Financiara pe baza buletinului si certificatului/autorizatiei/deciziei eliberat/a de institutia respectiva si completand formularul 070.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
Oranina Dumitru, Contabil
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista pfi? magdalena iacobescu magdalena iacobescu Lucrez ca si colaborator la o firma imobiliara de unde mi s-a spus sa-mi fac un PFI dar la Adminstratia Financiara din orasul meu Gaesti nu au auzit de asa ... (vezi toată discuția)
Pfa expert contabil ContSters50047 ContSters50047 desi au aparut normele metodologice de aplicare lg 571/2003 / modificate si completate, nu mi este clar daca , activitatea de prestari servicii a ... (vezi toată discuția)
Pfa - evaluator proprietati imobiliare valentin.ropota valentin.ropota Infiintare PFA - In cazul unui evaluator imobiliar este necesara infiintarea unui Pfa?Nu poate functiona in baza atestatelor si stampilei?:sorry: (vezi toată discuția)