Daca A il convoaca la notar pe B pentru un act aditional la un contract deja autentificat de notar si la notar partile nu se pun de acord , cum se numeste incheierea de prezenta la notar pe care notarul trebuie sa o elibereze? E ca un fel de proces verbal in care partile spun motivul pentru care au ajuns la notar dar nu au autentificat nimic ca nu s-au inteles cu forma documentului, si incheierea asta trebuie semnata de notar ca partile au fost prezente. Cum se numeste o astfel de incheiere pe care banuiesc ca notarul e obligat sa o elibereze. Stiu ca refuzul notarului de autentificare trebuie justificat prin incheiere de respingere dar cum se numeste refuzul unei parti ?
Multumesc.
La notar se merge cand ambele parti consimt la ceva.In caz contrar nu ai ce cauta la notariat.Nu am auzit ca notarul ar fi obligat sa intocmeasca vreo "incheiere"........ in acest caz dar poate ma insel eu.! Actul aditional nu se intocmeste daca o parte nu e de acord.
Stiu ca notarul trebuie intr-un fel sa elibereze ceva ca s-a prezentat altfel cel convocat cum poate sa dovedeasca ca s-a prezentat. Asta in cazul in care nu se ajunge la ''indeplinirea'' unui act intre parti din partea notarului.
Notarul nu e obligat sa elibereze nimic, in acest caz
Partile nu se pun de acord, nu se prezinta, nu se incheie actul. Notarul ia act de vointa partilor. Vointa care, nu exista.
Notarul elibereaza incheiere de respingere daca nu poate intocmi actul din alte considerente (este ilegal ceea ce solicita partile, documentatia e incompleta etc)
Notarul nu are nici o obligatie, pentru ca nu e parte in act.
Si avand in vedere ca mai mult ca sigur mai sunt si alti notari in localitate/tara unde partile (daca ar fi fost de acord) s-ar fi putut prezenta, argumentul ca actul nu a fost incheiat din...culpa notarului...e cam egal cu zero.