Daca A il convoaca la notar pe B pentru un act aditional la un contract deja autentificat de notar si la notar partile nu se pun de acord , cum se numeste incheierea de prezenta la notar pe care notarul trebuie sa o elibereze? E ca un fel de proces verbal in care partile spun motivul pentru care au ajuns la notar dar nu au autentificat nimic ca nu s-au inteles cu forma documentului, si incheierea asta trebuie semnata de notar ca partile au fost prezente. Cum se numeste o astfel de incheiere pe care banuiesc ca notarul e obligat sa o elibereze. Stiu ca refuzul notarului de autentificare trebuie justificat prin incheiere de respingere dar cum se numeste refuzul unei parti ?
Multumesc.
am mai gasit alte informatii
Notarul public certifică, prin încheiere, faptul că o persoană s-a prezentat la sediul biroului notarial sau că aceasta s-a aflat într-un anumit loc.
Se solicita in cererea de certificare fapte ce anume se doreste a se consemna. Exista art. 350 din regulamentul de aplicare a legii 36 o procedura pentru aceste certificari. Notarul face acest document fiind obligat a respecta procedura legii sale de functionare si nu pentru ca ar avea vreo legatura cu actul partilor.
Inca odata, aceasta este teoria, in practica este dificil de obtinut acest lucru.