avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lncheiere Notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lncheiere Notar

Daca A il convoaca la notar pe B pentru un act aditional la un contract deja autentificat de notar si la notar partile nu se pun de acord , cum se numeste incheierea de prezenta la notar pe care notarul trebuie sa o elibereze? E ca un fel de proces verbal in care partile spun motivul pentru care au ajuns la notar dar nu au autentificat nimic ca nu s-au inteles cu forma documentului, si incheierea asta trebuie semnata de notar ca partile au fost prezente. Cum se numeste o astfel de incheiere pe care banuiesc ca notarul e obligat sa o elibereze. Stiu ca refuzul notarului de autentificare trebuie justificat prin incheiere de respingere dar cum se numeste refuzul unei parti ?
Multumesc.
am mai gasit alte informatii
Notarul public certifică, prin încheiere, faptul că o persoană s-a prezentat la sediul biroului notarial sau că aceasta s-a aflat într-un anumit loc.

Va multumesc celor care ati raspuns.
Da, dar nu va ajuta cu nimic, din moment ce nu specifica si scopul pentru care s-au prezentat.
Se solicita in cererea de certificare fapte ce anume se doreste a se consemna. Exista art. 350 din regulamentul de aplicare a legii 36 o procedura pentru aceste certificari. Notarul face acest document fiind obligat a respecta procedura legii sale de functionare si nu pentru ca ar avea vreo legatura cu actul partilor.
Inca odata, aceasta este teoria, in practica este dificil de obtinut acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitorul nu vrea sa incheie contractul de vanzare cumparare conform precontractului munteanuf munteanuf Buna ziua! As dori sa fiu cat mai concis si sa va prezint cazul meu! Soacra mea a cumparat de la o matusa in baza unui precontract de vanzare cumparare o casa ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut incheiat la avocat? dandanaua dandanaua Daca doua persoane vin la avocat si spun ca doresc sa inchie un contract de imprumut in fata avocatului, iar acesta sa certifice ca ceea ce contine contractul ... (vezi toată discuția)
N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)