avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am castigat conflictul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am castigat conflictul de munca

Am castigat conflictul de munca, dupa doi ani si jumatate. S-a dispus anularea deciziei de desfacere a contractului de munca, reancadrarea mea si plata tuturor drepturilor banesti pana acum. Intrebarea mea, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, este in cat timp trebuie sa fac cererea de reangajare ( hotararea mea nu este inca redactata, pentru ca este protest la tribunal) si daca ma afecteaza cu ceva faptul ca in timpul cat a durat procesul, am fost angajat cu carte de munca 4 luni.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:07, 23 Septembrie 2009
La a doua intrebare, raspunsul este mai simplu: nu va afecteaza cu nimic in sens negativ ca ati lucrat in alta parte. (poate sa va afecteze doar in bine, la pensionare sau la alte drepturi sociale).

In privinta cererii de reangajare:
hotararile judecatoresti se executa, in principal, de bunavoie.
Prin urmare, dupa pierderea procesului, unitatea ar trebui sa va reincadreze pur si simplu, fara vreo cerere din parte dvs.
Din contra, uzual este ca unitatea sa va trimita o notificare sa va prezentati la locul de munca.
Asta este teoria.
In practica, executarea silita (daca unitatea nu o executa de bunavoie) unei hot. de reitegrare nu este asa de simpla. Pentru ca sa o puteti executa silit, ea trebuie redactata si comunicata, pentru ca apoi sa puteti soma unitatea sa o execute.

Cerere de reintegrare puteti face si acum, insa daca unitatea nu se conformeaza, nu prea aveti cum s ao constrangeti.
Angajatorul va trimite o notificare prin care va invita sa discutati punerea in aplicare a hotararii judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila,va ofera un loc de munca, salariu, etc.
Fiind urmarea unui proces pe care ei l-au pierdut nu va asteptati sa va primeasca cu "bratele deschise".

Totodata puteti trimite o cerere prin care solicitati punerea in aplicare a hotararii judecatoresti, atasati copie xerox dupa aceasta si le comunicati faptul ca potrivit Codului Muncii au o raspundere pentru neexecutare:
Art. 277. - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
Art. 278. - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea în munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
offtopic
felicitari pentru reusita chiar si dupa 2 ani si jumatate :stunned:, este bine!
Inca o observatie:
Hotararile obtinute in litigii de munca sunt executorii (se pot executa silit) dupa prima instanta - nu este nevoie sa asteptati solutionarea cailor de atac (apel sau, cel mai probabil, recurs) pentru a trece la executare, este insa nevoie ca hotararea sa existe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces valentinatudorascu valentinatudorascu sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)
Executare in cazul unui litigiu de munca StatVsBiserica StatVsBiserica Avem un caz aparte. http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009102735992/Actualitate/Mitropolia-Banatului-sfideaza-legile-Romaniei/Page-11.html ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea unei sentinte ! liby2008 liby2008 va rog sa-mi spuneti care poate fi pedeapsa si temeiul legal pentru neexecutarea unei sentinte judecatoreasti. va multumesc (vezi toată discuția)