Chiar dacă erați despărțiți în fapt , întrucât hotărârea de divorț nu era definitiva la data nașterii copilului, acesta a fost automat trecut pe numele soțului dvs de la acea vreme. Dacă nu reusiti sa obțineți certificatul de deces , nu aveți alta varianta decât sa deschideți acțiune în tagada paternitatii. Pt certificatul de deces încercați la primărie sa faceți demersuri.
Buna seara,
Pentru certificatul de deces va trebui sa va adresati la primaria pe raza careia s-a inregistrat decesul.
Daca nu aveti niciun fel de informatii atunci adresati-va Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, cu sediul in, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti, dat TOATE datele tatalui teoretic al minorului si solicitati sa va dea detalii despre el. Ei va spun unde este inregistrat decesul si va adresati acelei primarii.
Puteti sa solicitati, pana la solutionarea tuturor povestilor, instantei sa pronunte o sentinta care sa tina loc de acord al tatalui si, dupa depunerea cererii pe fond sa formulati si prin ordonanta presedintiala.
Nu incercati sa scoateti copilul din tara fara toate actele legle ca sa nu aveti mari probleme le granita,
In opinia mea, fara instanta sansele sunt mici. Date de la Directia de Evidenta nu prea puteti obtine fara un dosar, fiind date cu caracter personal care nu se comunica fara un temei legal.
Este pacat ca nu ati reusit in 2011 fara testul ADN, era mult mai posibil decat astazi. Puteti reusi si acum poate, dar, cum spuneati, mai dureaza procesul. Si daca instanta vrea ADN, asa ramane, ca azi e mai dificil de probat ce se putea proba in 2011.
Va multumesc pentru raspuns dar nu inteleg de ce era mai simplu in 2011 decit acum? e acelasi lucru. Eu, copilul si tatal biologic vom face testul ADN si il vom duce ca proba. In 2011 nu am avut bani, este o suma foarte mare pe care multi nu si-o permit. A ajuns la 3600 lei acum.Voi incerca maine sa vad daca aflu ceva despre fostul sot, daca nu voi redeschide procesul si gata. Eu doream sa plecam repede pina in Septembrie ca sa inceapa baiatul autist clasa a 3-a in Germania unde va fi mult mai ajutat nu ca aici unde statul roman ia sume enorme pentru un test de paternitate dar nu aloca bani pentru incluziunea copiilor autisti, pentru acordare de profesor de sprijin "shadow" decit pe hartie. De acea doream sa plec mai repede dar acum o sa platesc gresesla de a nu fi divortat la timp, nu am de ales. Dumnezeu ne va ajuta cumva sa scapam din aceasta tara unde sunt ffff multe nedreptati
In privinta copilului cu autism, depinde de forma sa, daca e functional sau nu, in functie de gradul de functionalitate se acoprda profesor de sprijin. Cunosc copii care au avut astfel de sprijin inca de la gradinita, gratuit asigurat de stat.
Este adevarat ca terapia complementara celei gratuite ajunge la sute si chiar mii de euro lunar.
Totusi, sunt cateva asociatii care ajuta sa accesati programele gratuite existente. Locurile sunt putine, de exemplu cunosc un singur cabinet senzorial (audio si vizual) in intreg Bucurestiul.
Reluand problema dosarului, era mai usor in 2011 de dovedit ca in perioada ..... fosta sotie si fostul sot nu au locuit impreuna deloc, asadar copilul nu putea fi al fostului sot, lucru mentionat si in hotararea de divort. Cu dovezi clare ale acestui lucru si cu un test HLA (mai ieftin si mai putin exact) puteati obtine tagada.
Este mai putin credibil un martor care arata ca acum 13 ani sotii nu locuiau deloc impreuna si nu aveau niciun fel de relatii. In plus, procedurile civile au mers spre o exactitate mai mare, ceea ce inseamna ca e mai dificil de acceptat un test HLA in loc de unul ADN.
Costurile unui test HLA erau pe la 800 de lei, iar testul ADN avea cam acelasi cost in 2011, tot cam 3000 si ceva de lei. Erau insa evbitate mai usor la acel moment decat azi.
Pentru plecarea rapida, faceti o ordonanta de suplinire acord, asa il gasiti si pe tata mai repede, paralel cu dosarul de tagada. Exista varianta sa va miscati repede si sa puteti pleca inainte de a obtine si tagada. Cred ca ar trebui sa aveti un ajutor juridic, nu e usor si ca sa plecati in septembrie ar trebui intr-o luna sa-l gasiti pe tata pentru citare. Sau sa gasiti certificatul de deces, dar il obtineti tot in instanta mai repede.