avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract casă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract casă

Bună ziua ! in 2001 căutam o casă in Slimnic , cineva mi-a propus una , era prietenul vinzatorului care locuia in Germania , am facut un precontract de mina ( pe care l-am pierdut ulterior , iar Intermediarul spune ca nici el nu mai are copia ) , dupa ce am vorbit cu propietarul din Germania , acesta asigurindu-ma
ca vine in 3 luni maxim pentru perfectarea contractuli si plata din partea mea a sumei de 23000 de marci germane ( la data aceea ) . Am fost rugat sa-i platesc un avans de 3000 marci intermediarului , am intrebat daca ma pot apuca de reparatiile la casa , s-a aprobat , si am tot asteptat sa vin[ vinzatorul pentru perfectarea contractului . Intre timp , am aflatr ca de fapt nu el era propietar ci fratele lui impreuna cu mama , iar acestia bineinteles nu stiau nimic . Cei din urma m-au asigurat ca pot ramine cit vreau in casa , si ca pot face imbunatatiri , iar acum , dupa 16 ani ,vrea sa vinda casa . Noi , am investit banii initiali in casa si acum nu putem s-o cumparam , ca atare suntem in pericol sa fim dati afara in luna August 2017 . Intrebarea e daca pot cumva recupera investitia facuta in casa ?
Cel mai recent răspuns: Gramhanshelmut , utilizator 20:19, 30 Mai 2017
daca refuza sa va achite banii investiti in reparatiile casei trebuie sa-i dati in judecata si sa cereti contravaloarea investitiilor facute, care trebuie dovedite in instanta cu acte si martori.
Mulțumedc pentru răspuns . Mai am o ăntrebare ; din momentul în care îl acționez în Instanță și pînă la sentință , pot fi scos din casă ? Mulțumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capcana contractului de inchiriere ContSters277537 ContSters277537 Va rog mult un mic sfat. Am inchiriat cu contract un apartament vechi din 1930, in stare proasta, nezugravit, fara becuri, fara mobile, murdar, cu parchet si ... (vezi toată discuția)
Precontract de vânzare-cumpărare cotă moștenită dintr-o casă. care pot fi consecințele pentru părțile din precontract dacă ceilalți moștenitori nu vor fi de acord cu vânzarea? Criticul Criticul Aș dori să aflu care sunt urmările și solutionarea unei probleme cauzate de către unul dintre succesori care a făcut un precontract de vânzare a unei ... (vezi toată discuția)
Cum rezolv problema, propietarul refuza sa-mi returneze garantia? miki3 miki3 Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt drepturile noastre si ce sorti de izbanda am in cazul unui proces in calitate de chirias aici in Germania fata de un ... (vezi toată discuția)