avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deranjarea ordinii publice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deranjarea ordinii publice

Buna ziua,

Va scriu pentru ca la noi incartier deranjarea linistii dincolo de ora permisa de lege, care din ce stiu este ora 22:00, este un lucru des intalnit. Pe coltul unei intersectii, unde este si un chiosc, este vorba de strazile Ion Maiorescu colt cu strada Vaselor, aproape de centru, se aduna des, de mai multe ori pe saptamana un grup de tineri, majoritatea de etnie rroma, de la 6 la 15 persoane.
Evident nu pot sta atat de multi la vorba fara sa umple zona de seminte, sa faca galagie cand ii apuca hohotele si chiuiturile, injura de rude decedate, aduc masini si trantesc portierele etc. Acum o saptamana au adus o masina veche de teren pe care o porneau tare si franau doi metri mai incolo.

Este un obicei constant in sezonul cald sa se adune gasca.Mai sunt si acele cazinouri mizere de pe Calea Mosilor de unde se retrag la ore tarzii tot felul de dubiosi injurand in gura mare pe stradute. Culmea este ca desi mai multi vecini vorbesc de acest lucru, lumea nu face reclamatii la politie, sunt oameni civilizati si fricosi care prefera sa vorbeasca pe la colturi si sa inghita vad. Insa se apropie vremea calda cand nu mai putem sta si zi si noapte cu geamurile inchise.

Eu am sunat la inceputul lui mai la 112, a venit un echipaj dupa vreo jumatate de ora si i-a gonit in seara aia. dupa cateva seri erau tot acolo. Ieri seara am sunat din nou la 112 pe la 23:30, dispecera de la politie era destul de uracioasa. ma tot intreba unde stau fata de locul acela, nu s-a lasat pana nu i-am dat adresa exacta. Au venit doua echipaje de politie dupa vreo 20 de minute si au legitimat gloata de vreo 20 de insi. Sau asta cred ca faceau cu agendele. Apoi au plecat si mica distractie a mai continuat inca vreo ora, politia a venit degeaba, cred ca special au mai stat aia si vorbeau tare.

Intrebarea este ce este de facut, pentru ca sa sun degeaba la 112 si sa ma cert cu militienii ca nu vor sa faca ceva sau sa trag de ei nu este stilul meu. Mai ales ca sectiile 7 si 8 din zona au reputatie proasta.

Culmea este ca zona este supravegheata video.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:07, 15 Septembrie 2017
In afara de a incerca sa mobilizati cat mai multe persoane interesate (vecini, locatari, etc) sa faca reclamatie la politie pentru "apararea" interesului comun, nu aveti ce sa faceti. Dupa cum ati observat cu o floare nu se face primavara. Daca aveti asociatie de locatari, la prima sedinta ridicati problema si eventual sa depuna si asociatia o sesizare sau mai multe. Alte cai nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitima aparare. Bogdan30 Bogdan30 Buna ziua ! Sunt interesat sa aflu doar parerea dumneavoastra in legatura cu acest aspect \"Legitima aparare\". In cursul zilei de ieri, 3 persoane de etnie ... (vezi toată discuția)
Sesizare la politie nerezolvata veronik veronik Buna ziua, in vecinatatea locuintei mele este un teren de minifotbal. Din pacate fotbal inseamna multe strigate si injuraturi, asa ca satula sa astept sa ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice Eduardito Eduardito As dori sa stiu daca pot suna la urgente pentru a sesiza tulburarea linistii publice si daca cei reclamati vor afla datele mele de contact,am un vecin care ... (vezi toată discuția)