avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... plata cei 5 ani de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

plata cei 5 ani de pensie

Bună ziua.
Dacă mă poate ajuta și pe mine cineva cu un răspuns.
Cumnata mea a lucrat la Combinatul Brazi Ploiești 23 de ani după care a fost disponibilizată. Menționez ca are 23 de ani în grupa I de muncă. De atunci nu a mai lucrat. Acum ar vrea să plătească cei 5 ani dar nu reușește să facă cei 30 de ani vechime. Se ține cont de cei 5 ani plătiți dacă iese la pensie sau nu contează? Ea are acum 51 de ani.
Mulțumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: kosa maria , utilizator 11:43, 12 Iunie 2017
Luna si anul nasterii.
Daca are 23 de ani in grupa I in procent de 100%, nu mai este necesara cumpararea de vechime in munca.
Cei 23 de ani mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca, de 11 ani si 6 luni(6 luni/an).
23 +11 si 6 = 34 ani si 6 luni total stagiu de cotizare.
Imi cer cer scuze pentru raspunsul târziu. Mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare grupa de munca. gheorghetampau gheorghetampau Domnule avocat . ma numesc Tampau Gheorghe din Campulung Moldovenesc, pensionat in baza dec . 193359 din05.04.2007 privindacordarea pensiei pentru limita de ... (vezi toată discuția)
Lamurire in decizia de pensie viorica ghimpu viorica ghimpu Buna seara, mama mea sa angajat in luna mai 1990, si a iesit la pensie cu limita de varsta la 59 ani si 6 luni.adica in 10.01.2013.lucrand in conditii ... (vezi toată discuția)
Iesirea la pensie stanescuioan stanescuioan În perioada 01.08.1972 - 20.06.1973, am lucrat ca tehnician la Cazangerie in cadrul I.U.C- Ploieşti în grupa a- II-a de muncă (70 % ). În perioada ... (vezi toată discuția)