avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum acces proprietate blocat de extinderea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum acces proprietate blocat de extinderea vecinatatilor

Buna ziua,
Am mostenit, dupa moartea parintilor, un loc extravilan - 3100mp, la marginea unei comune prahovene. Accesul la locul meu, probabil si la alte proprietati invecinate, se facea din soseaua principala, printr-un drum neamenajat, nepietruit, de pamant, cam de 200m pana la locul meu - drum trecut si pe titlul de proprietate (vecin la vest proprietate = drum), si pe harta de la primarie. De cand n-a mai fost cultivat, n-am mai vazut terenul in ultimii 15ani. Dorind sa-l pun la vanzare, am fost sa-l vad si am constatat ca drumul nu mai exista, fiind ocupat prin extinderea proprietatilor, incluzand drumul, celor situati pe o parte a drumului, cealalta parte a drumului fiind un versant inclinat (deal). Daca se va intreba cineva, va spun ca toti cei din jur, care au ocupat drumul au acces la locurile lor, fie pentru ca sunt gospodarii, proprietati situate si la soseaua principala, fie au alte cai de acces, cei vecini cu locul meu, numai eu sunt la mijloc, nemaiavand acces. Ce ar trebui sa fac la inceput si in perspectiva, pentru a avea acces la loc? ( las la urma, cred ca-i mai simplu de rezolvat asta, si din loc cred ca a mai ramas cam jumatate din cei 3100m paragina, intrind toti vecinii pe trei laturi sa ia cate o felie, iar latura vestica - drumul, l-a inclus cel de peste drum, pe care nu-i cunosc).:)
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2017
Doru Radu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:11, 31 Mai 2017
Buna seara,
pentru inceput, atat pentru drum cat si pentru terenul dumneavoastra, formulati o cerere scrisa si inregistrata la primaria locala (cu numar de inregistrare sau trimisa recomandata cu confirmare de primire) si solicitati o comisie care sa stabileasca traseul drumului (caii de acces) si sa va granituiasca parcela din titlul de proprietate.
In situatia in care primaria nu intreprinde nimic sau nu raspunde va trebui sa va adresati, initial, prefecturrii si, ulterior, INSTANTELOR DE JUDECATA!
Multumesc.
Notificari, masuratori cadastrale, adrese la autoritatea locala. Verificati ce fel de drum e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere petete petete Buna ziua, Exista doua parcele alarurate pe care sunt mai multi proprietari.Initial printre cele doua parcele trebuia sa fie un drum de 6 lasat de toti ... (vezi toată discuția)
Blocare acces teren Popa_Ionela_Corina Popa_Ionela_Corina Buna ziua, am si eu o problema cu o parcela de pamant intravilan. Terenul are forma unui patrulater cu o prelungire mai ingusta prin care aveam cale de acces ... (vezi toată discuția)
Intretinerea drumului de servitute Adi Matei Adi Matei Pe latura din dreapta a proprietatii mele, dobandita in 2003, mi s-a constituit un drept de servitute de catre vecinul aflat \"la capatul drumului\" ... (vezi toată discuția)