avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O.U.G nr.195/2002
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O.U.G nr.195/2002

„În interpretarea noțiunii de 'autovehicul', prevăzută de art. 334 alin.1 din Codul penal și art. 335 alin.1 din Codul penal, raportat la art. 6 pct.6 si pct.30 din OUG nr.195/2002, modificată și completată prin OG nr.21/26.08.2014, conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/neînregistrat potrivit legii sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere nu întrunește condițiile de tipicitate ale infracțiunilor prevăzute de art.334 alin.1 din Codul penal, respectiv, de art.335 alin.1 din Codul penal. Obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, potrivit dispozițiilor art.477 alin.(3) din Codul de procedură penală. Este valabil si pentru art.335,alin 2 ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:17, 31 Mai 2017
In mod normal ar trebui sa se aplice intrucat autovehiculul este un vehicul.

Articolul 6
In sensul prezentei ordonante de urgenta, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul inteles:

6. autovehicul - orice vehicul echipat cu motor de propulsie, utilizat in mod obisnuit pentru transportul persoanelor sau marfurilor pe drum ori pentru tractarea, pe drum, a vehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor sau marfurilor. Vehiculele care se deplaseaza pe sine, denumite tramvaie, precum si tractoarele agricole sau forestiere nu sunt considerate autovehicule. Troleibuzele sunt considerate autovehicule;

35. vehicul - sistemul mecanic care se deplaseaza pe drum, cu sau fara mijloace de autopropulsare, utilizat in mod curent pentru transportul de persoane si/sau bunuri ori pentru efectuarea de servicii sau lucrari;
Având în vedere că tractorul era si înscris în circulatie,mai pot beneficia de aceasta,având în vedere spusele dvs ca ma pot încadra si eu ?
Legea se aplica pentru fapte savarsite in viitor, de la data publicarii in MO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autovehicule nesupuse inmatricularii NELUL NELUL Care sunt autovehiculele nesupuse inmatricularii sau unde le gasesc? (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere tractor Utilizator298 Utilizator298 Am fost prins conducând un tractor pentru care mi s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui tractor cu permis necorespunzător. Pot obține achitarea? ... (vezi toată discuția)
Conducerea atv-ului valsib valsib Buna ziua, as dori sa stiu daca ai voie sa conduci ATV-ul pe toate categoriile de drumuri in Romania ? Si ce fel de permis iti trebuie, am cautat mult in ... (vezi toată discuția)