avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutela persoana fara discernamant si fara apartinatori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutela persoana fara discernamant si fara apartinatori

buna ziua. a o problema. sunt angata la Primarie, inspector in cadrul compartimentului autoritate tutelara.
avem o situatie in care avem o persoana fara discernant internata intr-un azil. părintii sai au decadat iar in urma lor ea a ramas mostenitoarea unui apartament. pt persoana fara discernamant trebuie numit un turore care sa ii administreze bunurile. nu gasim rude si noi (autoritatea tutelara) conform legii vom fi numiti tutori. sefa mea de birou zice ca daca nu gasim tutore, si vom fi numiti noi, va trebui sa paltim din salariul nostru impozitul si cheltuieleile pt apartamentul respectiv. e posibil asa ceva? sau ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2017
drmon, utilizator
Cel mai recent răspuns: drmon , utilizator 10:45, 1 Iunie 2017
Art. 174

Obligaţiile tutorelui

(1) Tutorele este dator să îngrijească de cel pus sub interdicţie judecătorească, spre a-i grăbi vindecarea şi a-i îmbunătăţi condiţiile de viaţă. În acest scop, se vor întrebuinţa veniturile şi, la nevoie, toate bunurile celui pus sub interdicţie judecătorească.

Ce v-a zis " sefa" e o aiureala.
Nu putem găsi tutore pentru ca nu are rude
În lipsa unei rude, afin ori prieten de familie al pesoanei puse sub interdicție, veți putea administra bunurile persoanei, însă toate cheltuielile necesare se vor face din venituri obținute prin închirierea apartamentului de pildă. Nu puteți fi obligați să achitați din banii proprii, este absurd. Trebuie însă să depuneți toate diligențele pentru o cât mai bună administrare a bunurilor. Dacă persoana respectivă este instituționalizată, practic nu prea are de ce să păstreze apartamentul, astfel că el poate fi înstrăinat iar banii depuși într-un cont și folosiți la nevoie în beneficiul persoanei bolnave.
Persoana este ibstitutionalizara dar la o institutie de stat. Cheltuielile care se aduna la apartament sunt problema : impozitul anual, penalități de la impozit si nici de la asociație nu vrea sa o taie de tot... Ca cica se nai plătește lumina pe casa scării... Prostii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. conform art 25 alin 4 din legea 448/2006, în cazul ... drmon drmon Bună ziua. Conform art 25 alin 4 din legea 448/2006, în cazul în care persoana cu handicap nu are rude ori persoane care sa accepte tutela, instanta ... (vezi toată discuția)
Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a unui batran monulabrute monulabrute Buna ziua! Am 19 ani, din anul acesta devin studenta si am un venit de 1.200 Ron. Bunica mea este institutionalizata intr-o casa de batrani ce apartine DGASPC ... (vezi toată discuția)