avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Conform art 25 alin 4 din legea 448/2006, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Conform art 25 alin 4 din legea 448/2006, în cazul ...

Bună ziua. Conform art 25 alin 4 din legea 448/2006, în cazul în care persoana cu handicap nu are rude ori persoane care sa accepte tutela, instanta judecătorească va putea numi ca tutore autoritatea administratiei publice locale sau după caz, persoana juridica privata care asigura protecția și îngrijirea persoanei cu handicap.
In situația în care exista o persoana pusa sub interdicție care nu are rude, sa presupunem ca instanta numește ca tutore autoritatea administratiei publice locale (adică primarul care are atribuții în domeniul autorității tutelare, conform legii) este normal sa se numească persoanele (angajații) din cadrul biroului autoritate tutelare, în calitate de tutore??? Mi se pare aberant sa răspund eu pentru toți cei puși sub interdicție, care nu au rude, și mai nou, cazurile de punere sub interdicție se înmulțesc văzând cu ochii..... Menționez ca lucrez ca inspector în cadrul biroului autoritate tutelara.
Cel mai recent răspuns: drmon , utilizator 05:06, 3 Ianuarie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti perfecta dreptate, este cazul tipic al functionarului care nu intelege, din pacate, ca este in slujba cetateanului.
Autoritatea tutelara, Asistenta sociala, Protectia sociala si toate serviciile conexe ar trebui sa fie in slujba cetateanului.
(teoretic, caci practic este alta tragica realitate amara)
Da, este o realitate crunta, cruda si nefericita pentru cei care (doar) se presupune ca sunt beneficiarii serviciilor de protectie sociala.
Bun. Una peste alta, ce dispune instanta in temeiul legii protectiei peroanei cu handicap este legal, moral si corect.
Ramane de facut o reforma profunda in cadrul administratiilor locale, pentru schimbarea legii si aplicarea ei in sensul dorit de dvs.
La multi ani si Succes in continuare!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu înțeleg ca lucrez pentru cetățean, dar a fi numit tutore sa îl îngrijești din salariul tău și sa i oferi o locuință!!! Pai în atribuțiile de serviciu nu e scris asa ceva!!! Și nici acum 16 ani când m am angajat nu era prevazut!
Plus ca, administrarea bunurilor unui interzis judecătoresc, se face de către tutore, de ce sa fiu eu trasa la răspundere pentru orice neregula întâmplat? Doar ca am avut ghinionul sa lucrez la autoritatea tutelara???? Legea în sine e făcută prost.

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
drmon a scris:
..., dar a fi numit tutore sa îl îngrijești din salariul tău și sa i oferi o locuință!!! Pai în atribuțiile de serviciu nu e scris asa ceva!!! Și nici acum 16 ani când m am angajat nu era prevazut!

Treaba asta cu "locuinta si cu ingrijitul din salariu" de unde ati luat-o? Vi s-au cerut dvs bani din salariu pt asa ceva?
(mi se pare imposibil ca o persoana care lucreaza in sistemul de protectie sa afirme asa ceva)
Sincer, dvs sunteti persoana in cauza sau scrieti aici pentru o cunostinta?


..., Plus ca, administrarea bunurilor unui interzis judecătoresc, se face de către tutore, de ce sa fiu eu trasa la răspundere pentru orice neregula întâmplat? Doar ca am avut ghinionul sa lucrez la autoritatea tutelara????

Nu veti fi trasa la raspundere mai mult decat oricare alta persoana din campul muncii,
si in alta ordine de idei, din cate cunoastem, in Romania munca fortata este interzisa.


Legea în sine e făcută prost.

Atunci cand a aparut, in 2007, legea era mai buna decat nimic.
A fost conditie pentru aderare si s-a mers pe repede inainte, prost dar s-a facut,
si asa proasta cum a fost, totusi a fost un inceput ...cat de cat bun.
Dar astazi, da, este invechita legea, nu se asigura o protectie asa cum s-a dorit sa fie.
Prapaditii, sunt in continuare abuzati si lasati la mila Domnului. Trebuie intervenit legislativ.


P.S. Doamna, interzisul ala fara locuinta, de care va temeti dvs atat de mult, va fi institutionalizat si isi va gasi sfarsitul intr-un stabiliment asa zis de profil. Pe dvs nu vă va deranja nimeni, nici nu veti sti ca exista acolo si ca dvs sunteti tutorele lui. Nu se va schimba nimic, dar absolut nimic, din ceea ce s-a pertecut in ultimii 16 ani, la care faceti referire.
Asa ca, have fun si let s party, inca odata La multi ani !!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Nu am pățit o, era cât pe ce, noroc ca am găsit un tutore (bolnava nemaiavând rude) care sa se ocupe de o persoana pusa sub interdicție, fără locuință, și a luat o sa locuiască la el. Problema internării este una f grava în sistemul din România, "nu sunt locuri" asa ți se răspunde peste tot.
Problema cu pusul sub interdicție este una grava: instanta pune sub interdicție persoane care au discernământ cât de cât bun, se pot îngriji singure, iar pe alții (care vad oameni ieșind din TV!) NU.
Sa dea Dumnezeu sa nu se întâmple (deși am colegi din alte primarii care tocmai de asta și au dat demisia) și sa avem un an liniștit. LA MULȚI ANI!

- editat- nu mai citati inutil mesaje anterioare!
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzis judecatoresc bep bep In ce conditii tutorele unei persoane puse sub interdictie prin sentinta judecatoreasca (alienare mintala) poate sa-si stabileasca domiciliul intr-un imobil ... (vezi toată discuția)
Actiune interdictie pe rol si chemare in instanta pentru datorii intretinere a unei persone cu schizofrenie paranoida, grad handicap ii adineda adineda Persoana cu handicap are 51 ani, o pensie de 300lei si un ajutor social de 250lei. Locuieste in Bucuresti, singura in apartamentul cu 3 camere al mamei ei, ... (vezi toată discuția)