avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tranzacție partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tranzacție partaj

Bună ziua
Sunt înaintea unui divorț de comun acord cu un minor de 17 ani
Vreau să știu dacă în tranzacția de partaj de după divorț poate fi trecută o donare a apartamentului de drept comun cu soția mea fiului nostru cu uzufruct viager soției mele, iar ea să preia plata creditului de nevoi personale, eu fiind titularul creditului iar ea coplatitor
Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:58, 31 Mai 2017
Bună ziua,

Trebuie să vă adresați unui notar, fiind vorba despre un act translativ de proprietate a unui imobil, deci trebuind a fi încheiat în formă autentică. Vă va trebui aprobarea băncii, de preluare a creditului ipotecar de către soție.Fiind vorba despre un act de donație, trebuie să știți că, în eventualitatea în care vi se vor naște alți copii, la un moment dat aceștia vor putea cere, pentru partea ce vi s-ar fi cuvenit dumneavoastră, revocarea donației pentru surveniență de copil. În contract, vă recomand să menționați neapărat că donația este scutită de raport, notarul vă va explica.

Cu respect,
Ionela Bâc
Sunt mai multe acte de incheiat si trebuie vazut daca e lșegata cumva in acte creditarea de donatie.
Este un credit de nevoi personale luat pentru îmbunătățirea locuinței
Fără ipotecă
Nu stiu daca e posibila doar o donatie si gata, trebuie vazut.
Ar fi indicat si un partaj ulterior pe acel credit pentru siguranta partilor. Eventual studiata varianta cu implicarea bancii si cea fara implicarea bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj olive_ro olive_ro Buna, Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)
Divort la notar si partaj credite adtr adtr Buna ziua, Eu si sotul meu vrem sa divortam, suntem amandoi de acord, avem un copil de 8 ani. Am vrea sa divortam la notar, si tot acolo sa facem partajul. ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale cu ipoteca alexteo alexteo Buna ziua Am incheiat cu mama mea un contract de intretinere cu uzufruct viager si doresc sa stiu care este procedura de a aplica pentru un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)