avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii terasa bloc

Stau la et.4 (ultimul). Am probleme cu terasa blocului (se infiltreaza apa in apartament. Va rog tare mult sa ma imdrumati ce pasi trebuie urmati, cat mai legal posibil pentru ca asociatia sa contribuie la reparatiile terasei. Ma intereseaza pas cu pas pentru ca sunt patita. Data trecuta (acum cativa ani) cand au fost probleme am mers la asociatie si mi-au spus sa rezov problema ca vor deconta ei dupa aceea. Am scos toate facturile pe numele asociatiei, dupa care mi s-a spus ca trebuie sa umblu eu pe la usile vecinilor sa strang banii. Unii au fost de acord, altii nu, ba chiar a devenit o experienta de-a dreptul umilitoare, pe care nu am uitat-o nici acum.Cand am incercat sa vorbesc la asociatie sa prezint problema mi s-a spus ca nu am urmat toti pasii asa cum este prevazut , ca nu am obtinut aprobarea adunarii generale, comitet executiv etc. M-am simtit de-a dreptul pacalita.Eu am luat de buna ce mi s-a spus atunci cand am prezentat problema si pentru asta am platit la greu, pentru ca am intrat in datorii, am platit penalitati si asa mai departe.
Din acest motiv va rog sa-mi spuneti cat mai exact pasii legali, pentru ca de data asta, daca nu vor fi de acord cu reparatiile pe banii asociatiei, am de gand sa imi cer drepturile in justitie, inclusiv reparatiile in apartamentul degradat pentru ca ei nu au vrut sa repare terasa.
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:14, 2 Iunie 2017
Depuneti o sesizare in scris la asociatie in atentia presedintelui, solicitati efectuarea unei constatari si repararea de urgenta a terasei sub rezerva actionarii in instanta a asociatiei pentru neindeplinirea obligatiilor prevazute de lege.

Solicitati convocarea unei adunari generale extraordinare.

Invocati prevederile Legii 230/2007

Articolul 23
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.

Articolul 30
(1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;

Articolul 34
(1) Administrarea, intretinerea, investitiile si reparatiile asupra proprietatii comune sunt in sarcina asociatiei de proprietari.

Articolul 43
Pentru lucrari majore cu privire la exploatarea, intretinerea, repararea, consolidarea, reabilitarea si modernizarea proprietatii comune, asociatia de proprietari poate angaja, in numele proprietarilor si cu semnatura lor individuala, credite bancare sau orice alte forme de creditare, conform prevederilor legale.

Articolul 45
(3) Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe si un fond de reparatii anual, necesar pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune. Comitetul executiv va pregati si va prezenta adunarii generale suma anuala necesara pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimenteaza in avans, in transe lunare egale, prevazute in lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari. Platile pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune se vor face din fondul de reparatii. Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari pot aproba si alte fonduri cu caracter special.

Articolul 56
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) neluarea de catre proprietari, de catre asociatia de proprietari sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari a tuturor masurilor necesare pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta a cladirii si a instalatiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, de preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonie etc.) pe toata durata existentei acestora;

[ link extern ]
Va multumesc mult pentru promtitudine si claritate!
cameliapad

As vrea sa va dau un sfat util, util si altor useri care utilizezaza forumul:
Aveti o "problema": reparatii terasa bloc.

Ce trebuie sa stiti? Ca inaintea dvs. au fost zeci si zeci de useri care au abordat aceeasi problema la care s-au dat tot felul de raspunsuri.
Asadar, mergeti dvs. la partea superioara a paginii acesteea si o sa gasiti o fereastra cu prietenul nostru Mr. Google "cautare personalizata".
In aceasta fereastra scrieti chiar asa cum ati intitulat topicul reparatii terasa bloc si incepeti cautarea. O sa gasiti foarte multe raspunsuri, ba chiar si pasii pe care trebuie sa-i urmati in relatiile cu as. prop.
Puteti sa va intitulati intrebarea si altfel, adica variante ale intrebarii initiale...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cataleia cataleia Am si eu o problema, de 2 ani terasa blocului ma inunda. Am sesizat aceasta problema asociatiei de propietatri (presedintelui de bloc ) dar nu se ia nici o ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari kRain kRain Hristos a înviat. Avem o problema cu acoperisul blocului, asociatia nu ia nici o masura pentru repararea acestuia. Cum putem proceda sa ii constrângem sa ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)