peraspera a scris:
Zau daca imi pasa de "banii nostri" atata vreme cat x, y ( sistem, societete, persoana, putere) mi-a furat "painea de la gura", mi se pare normal sa mi se dea inapoi. Citesc macar pe diagonala cazurile de la CEDO, dar din pacate, alte solutii romanii nu au. Imi pare rau doar sub aspectul demnitatii noastre.
1. Instanta s-a pronuntat prost, dar am inteles ca asta nu se ia in consideratie.
2. am inteles!
3. aici este vorba de multe inscrisuri care se contrazic, doua cate doua, fabricate de partea adversa.
4.am inteles
5. de acord, dar numai daca nu se judeca in Romania; nu mai continui, caci, de aici incolo, trebuie sa "raman filozof".
Revizuirea nu e o cale prin care se remediaza situatiile in care instanta s-a pronuntat prost ci una prin care hotararile definitive pot fi revizuite pentru anumite cauze clar determinate de lege. Art. 322 se cere a fi interpretat restrictiv pentru ca - vrem, nu vrem - revizuirea tulbura securitatea raporturilor juridice.
Desigur ca Adevarul (scris chiar si cu a ) nu sta alaturi de principiul securitatii raporturilor juridice, dupa cum nu sta alaturi de nici un alt principiu, scopul final al procesului trebuind sa fie aflarea lui. Trebuie sa priviti insa si altfel lucrurile: Daca ati fi castigat d-voastra iar partea adversa cerea revizuirea ati fi fost probabil tentat sa interpretati foarte restrictiv punctele 1-9 ale art. 322. Ei bine, la fel trebuie sa le interpretati si acum.