avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolare perete casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolare perete casa scarii

Buna seara!
Ne gandim sa izolam un perete de pe casa scarii, comun cu o camera a apartamentului. In conditiile in care locuim la parterul blocului, iar usa de la intrare este metalica (modelul vechi, de cand e blocul - 1983, fara sa se inchida prea bine si cu un interfon care se blocheaza destul de mult), iarna e foarte rece in aceasta camera.
Nu ne intereseaza ca ceilalti locatari sa contribuie la aceasta izolatie (desi, daca ma gandesc bine, face parte din partile comune si cum noi am achitat pentru renovarea acoperisului, poate ar face parte din acelasi registru..).

Intrebarea mea are legatura cu legalitatea acestei actiuni a noastre (izolarea peretelui de pe casa scarii) si daca e nevoie de alte aprobari si avize (eventual de la primarie) in afara de acordul locatarilor de pe scara.

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2017
dianamonica, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 01:34, 1 Iunie 2017
Primaria va plimba de la Ana la Caiafa pentru eliberarea unei autorizatii de construire.

Discutati cu conducerea asociatiei sa accepte izolarea peretului si eventual obtineti acordul proprietarilor daca sunt de acord sa contribuie (dar parerea mea este ca nu vor dori si vor solicita sa se izoleze si lor perete comun cu casa scarii). Acordul individuala al proprietarilor nu este obligatoriu ci doar al asociatiei.

Articolul 11-L230/2007
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Multumesc pentru raspuns. Vrem sa fim in legalitate deplina. Cum suntem mutati abia de 3 ani aici, nu am reusit sa cunoastem prea bine toti vecinii. In plus, unii dintre ei dau senzatia ca abia asteapta sa te prinda cu ceva in neregula pentru a te reclama. Ultimul lucru care ne lipseste acum e o amenda de la primarie..
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2017
dianamonica, utilizator
Mergeti atunci pe 2 "fronturi", vedeti ila primarie ce implica obtinerea autorizatiei (taxe, planul scarii, schite, etc) si la asociatie solicitati acceptul pentru izolare. Daca reisiti sa obtineti autorizatia de la primarie veti putea solicita asociatiei sa contribuie avand in vedere ca sunt parti comune. Primaria in mod sigur va solicita acordul asociatiei. Paterea mea este ca cu primaria nu o veti scoate la capat pana in iarna!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Se poate face izolare pe casa scarii fara acordul vecinilor? user11 user11 Buna ziua, a dori sa stiu daca vecinii mei au dreptul sa isi izoleze apartamentele prin exterior (casa scarii) fara a cere acordul celorlalti locatari si fara ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-spatii comune iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare ... (vezi toată discuția)