avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calorifer scos de pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calorifer scos de pe casa scarii

Buna ziua, am sufrageria pe casa scarii, caloriferul a fost scos de catre ceilalti locatari, in casa este foarte frig.sub ap.meu nu se mai locuieste.cum se calculeaza la caldura ? daca eu vreau sa izolez pe casa scarii as putea beneficia de o parte din bani de la asociatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iasi2013 , utilizator 16:42, 21 Iunie 2018

Iasi2013 a scris:

am sufrageria pe casa scarii,

Sustinerile dv sunt contradictorii
Daca aveti sufrageria pe casa scarii inseamna ca nu este spatiul dv ci este parte comuna a condominiului
Posibil sa aveti situatia in care sufrageria dv are perete comun cu partea comuna de acces in imobil/scara
Normele tehnice in vigoare nu prevad solutia de izolare a interiorului imobilului de locuit in comun,deoarece nu se mai asigura "respiratia" peretelui

Caloriferul de pe casa scarii, unde aveti perete comun, nu putea fi scos fara acordul dvs.

''(1) Deconectarea corpurilor de încălzire aflate în părţile comune se poate realiza numai pe baza hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari/locatari şi cu acordul proprietarilor direct afectaţi.
(2) În procesul-verbal al adunării generale se va consemna faptul ca aceştia au înţeles ca deconectarea corpurilor de încălzire conduce la scăderea confortului termic în acel apartament, iar costurile de încălzire pentru apartament vor creste.
(3) Proprietarii direct afectaţi sunt:
a) proprietarii apartamentelor care au pereţii comuni cu casa scării în zona de intrare în condominiu sau la fiecare etaj;
b) proprietarii care au pereţi comuni cu uscatoriile sau spălătoriile în care sunt montate, conform proiectului, corpuri de încălzire.

lizica a scris:

Caloriferul de pe casa scarii, unde aveti perete comun, nu putea fi scos fara acordul dvs.

Analizati varianta in care corpul de calorifer a fost sustras de catre persoane interesate de contravaloarea acestua,respectiv nu s a solicitat acordul nici a proprietarului nici a asociatiei de proprietari
Buna ziua, nu stiu un ce conditii a fost scos, stau de aproape 4 ani aici.de la asociatie cam greu scot inf. Insa pe mine ma intereseza daca legal as putea dat fiind faptul ca acel calorifer nu mai este fizic si caldura in casa este mai mica, sa am acordul lor de izolare cat si sprijin financiar.ideea e ca eu sunt obligata de asociatie sa platesc reparatii respectiv izolare acoperis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rolul repartitoarelor de caldura.. Georgia.TH Georgia.TH Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc racordat in proportie de 80 % la reteaua de termoficare, restul apart avand centrale termice. De curand la noi in bloc ... (vezi toată discuția)
Debransare calorifere uriase casa scarii cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cati locatari trebuie sa fie de acord cu debransarea caloriferelor de pe casa scarii. Va multumesc. O zi buna. (vezi toată discuția)
Debranşare calorifere din casa scării blocului pagurus pagurus Ordinul ANRSCE (art. 252) spune că (1) Deconectarea corpurilor de încălzire aflate în părtile comune se poate realiza numai pe baza hotărârii ... (vezi toată discuția)