avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creanță
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creanță

Poate fi considerata o creanta certa daca se bazeaza pe un contract semnat unilateral doar de catre prestator(creditor) ?
Poate fi creanta exigibila daca contine si facturi mai vechi de trei ani care practic ele sunt prescrise?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:14, 15 Septembrie 2017
Daca nu rezulta dintr-un act semnat si de cealalta parte,creanta nu este certa,creanta este(a fost) exigibila, dar daca s-a prescris nu o mai puteti recupera decat amiabil.
@Latcu Voda, in general contractul trebuie sa fie semnat de ambele parti, insa pot exista si situatii in care partea care se obliga poate sa recunoasca datoria printr-un act unilateral, insa in cazul dvs intelegem ca cel care a semnat este creditorul si nu debitorul, asa cum era important.
Cat priveste recuperarea valorii facturilor prescrise, acest lucru este posibil, insa riscul pentru dvs este ca debitorul sa invoce prescriptia, prin intampinare sau pana la primul termen la care partile sunt legal citate. Daca nu o invoca, atunci aveti sanse sa recuperati ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate o persoana juridica din strainantate sa mandateze o alta persoana juridica din romania pentru a o reprezenta in instanta ? TerraRoos TerraRoos 1). Firma X SRL cu cod CAEN 8291, este doar o persoana juridica, nu este Cabinet un de Avocatura inscris intr-un barou, iar daca primeste o Procura de ... (vezi toată discuția)
Dataorie servicii telefonie mobila iulia.N iulia.N Buna seara! As dori daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Am avut un abonament in 2003 pe 12 luni dar din motive financiare nu am reusit sa-l ... (vezi toată discuția)
Prescriere debit? Bogdan Popovici Bogdan Popovici am inceput sa primesc niste notificari de plata de la o firma de recuperare debite. Problema e ca debitul e din octombrie 2004. S-a prescris sau nu dreptul de ... (vezi toată discuția)