avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire - cum sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire - cum sa fac?

Bunicii mei din partea mamei vor sa-mi dea o casa si niste teren. Nu prea stim cum sa procedam... Donatie, vanzare-cumparare, testament? Mentionez ca nu ma grabesc sa intru in posesia bunurilor ci numai sa rezolv situatia asta, pentru ca asa isi doresc ei. Ce solutie imi recomandati in acest caz, astfel incat sa fie cat mai simplu acum dar nici sa nu apara probleme mai tarziu? Va multumesc frumos pentru timpul dvs.

Cu respect, Bogdan
vanzare cumparare, e mai sigura iar taxele sunt aceleasi ca pentru donatie
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Cu alte cuvinte ne prezentam in fata unui notar si incheiem un contract? Pot aparea probleme mai tarziu, de genul sa vina cineva sa ma intrebe cu ce bani mi-am cumparat casa? Eventual, unde as putea citi mai multe, ca stiu ca timpul fiecaruia e limitat...

Multumesc inca o data.
da, mergeti la un notar public cu urmatoarel acte: acte identitate si actele de proprietate asupra imobilelor (casa si teren) apartinand bunicilor. Consultand aceste acte notarul va va spune daca sunt suficiente sau mai trebuie facute alte demersuri (gen cadastru daca nu exista). In momentul de fata birourile notariale obtin extrasul de carte funciara deci ati scapat de o grija. Succes.
Atentie la Codul civil.Cand vanzarea se face de catre un ascendent la descendent se prezuma a fi o donatie.Donatia este reductibila.
...nu e asa...art.845 c.civ.prezuma relativ ca o vinzare cu retinerea uzufructului sau in schimbul unei rente fie ea viagera sau nu este o donatie daca se face intre ascendenti si descendenti...deci problema trebuie nuantata...

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire andreea.d andreea.d Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema legata de mostenirea unchiului meu care a decedat in urma cu aproximativ o luna din pricina cancerului ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
succesiune - help MrHelper MrHelper In data de 08.12.2013 Tatal meu a decedat. In momentul de fata eu in calitate de fiu, impreuna cu Mama vrem sa facem succesiunea si acte pe apartament. Eu ... (vezi toată discuția)