avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte interimar asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte interimar asociatie de proprietari

Buna ziua!
Daca au trecut cele 90 de zile si presedintele interimar nu a orgnizat adunare grnerala pentru alegeri , mai are dreptul sa semneze actele asocitiei de proprietari
( listele , sa angajeze si sa demita personal e.t.c.) sau trebuie sa organizeze urgent adunarea generala ,alegeri .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:41, 2 Iunie 2017
legal, nu ...
Dispozitia in vigoare prevede concret
HG nr 1588/2007 art 17 (7) In cazul în care preşedintele se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile, acestea vor fi îndeplinite de către un vicepreşedinte, numit de preşedintele asociaţiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmând ca în termen de 90 de zile de la data când s-a constatat indisponibilitatea să fie convocată o adunare generală pentru a alege un nou preşedinte.

Dupa decaderea termenului de 90 de zile,persoana care a exercitat provizoriu atributiile presedintelui de asociatie,isi inceteaza activitatea
Adunarea generala poate fi convocata de catre presedinte,de catre membrii comitetului sau de minimum 20% dintre proprietari
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2017
ynocentta, utilizator
In lege nu se spune ce se intampla daca in acest termen nu se alege alt presedinte, iar realitatea concreta ne arata ca in zeci de cazuri aceste AG nu se tin. Asociatia nu poate sa functioneze fara presedinte, asa ca interimarul isi continua activitatea pana la o AG de alegeri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura pentru demiterea presedintelui asociatiei de proprietari ... Ionescu Laura Ionescu Laura Procedura pentru demiterea presedintelui asociatiei de proprietari - Am dori sa stim in ce conditii se poate demite un presedinte incompetent, care a semnat ... (vezi toată discuția)
Informatii mandat presedinte asociatie proprietari podeag podeag Buna seara. In cadrul asociatiei unde locuiesc, presedintele a fost mandatat sa fie pana in luna septembrie 2015( perioada de un an, 2014-2015). A facut ... (vezi toată discuția)
Demisia unui membru din comitet cfelicia cfelicia Va rog sa-mi spuneti daca s-a procedat corect: Vicepresedintele asociatiei de proprietari si-a dat demisia Comitetul executiv a desemnat in locul acestuia un ... (vezi toată discuția)