avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... legea 10/1995 - diriginte de santier
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

legea 10/1995 - diriginte de santier

Buna ziua,
Intentionez sa-mi construiesc o casa din lemn, doar parter, in mediul rural. stiu ca legea 10/1995 cere sa am diriginte de santier, si ca trebuie sa am si proiectul tehnic (pa care nu-l am - am doar DTAC), pe care sa-l duc la ISC. cu toate astea, de la primaria comunei respective mi s-a spus ca nu e nevoie decat de o notificare catre ISC, pe care sa o fac in momentul in care voi incepe sa construiesc. ei spun ca legea 10 a fost (sau va fi) abrogata... sunt intr-o confuzie totala si n-as vrea sa platesc cine stie ce amenzi...
ma puteti lamuri, va rog ?
multumesc.

(daca nu am plasat postarea unde trebuie, imi cer scuze)
Ultima modificare: Vineri, 2 Iunie 2017
JulianDoe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 22:26, 2 Iunie 2017
Buna seara.
Legea 10/1995 este fundamentala in domeniul calitatii Constructiilor si nu se va abroga (este o aberatie cine va informat ca se va abroga).
Trebuie sa platiti o cota totala de 0,6% din valoarea de investitie, catre ISC, contul in cate trebuie sa achitati suma respectiva in gasiti publicat pe siteul ISCului.
Daca aveti dubii mergeti la ISC de care apartineti si sigur veti primi lamuriri fff clare.
La aceastata data chitanta+copia dupa Aut de Ctie+DTACul sau PACul in format PDF+Programul de control al calitatii si anuntul de incepere al lucarilor il depuneti la ISC de care apartineti.
Asta la inceput si la final anuntul de finalizare si receptionati lucrarea fara a participa ISCul la receptie, dat fiind obiectuvul dvs., descris mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelămurire. la construirea unei case în regie proprie ... MariusValentin MariusValentin Am o nelămurire. La construirea unei case în regie proprie există obligatia de întocmire a cărții tehnice ? Si daca da ce ar trebui sa cuprindă ... (vezi toată discuția)
Construire casa parter + anexa in mediu rural nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, as vrea sa stiu cum pot sa construiesc legal in mediu rural o anexa compusa din camera centralei termice si magazie de lemne. Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)
Contract servicii constructii silvia0152 silvia0152 In cazul in care o firma de constructii iti efectueaza lucrari cu mari defectiuni pe care le observi in timp de ex::ploua pe la acoperis iti cade tencuiala etc ... (vezi toată discuția)