avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... INCHIRIERE APARTAMENT IN REGIM HOTELIER
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

INCHIRIERE APARTAMENT IN REGIM HOTELIER

Care ar fi argumentele pro si contra ale unei Asociatii de Proprietari in ceea ce priveste inchirierea unui apartament in regim hotelier? Ce obligatii are proprietarul apartamentului fata de Asociatie, in afara de obtinerea acordului acesteia si a vecinilor directi?
Cel mai recent răspuns: AsociatiaMihaiViteazuTV1 , utilizator 12:03, 3 Iunie 2017
Va dau un singur exemplu - prin eliberarea unui acord privind schimbarea destinatiei locuintei in spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta, as. prop. isi i-a o mare raspundere, adica mai pe romaneste, isi bate cuie in talpa.
Daca hotelurile propriu-zise sunt puse la punct privind ordinea si disciplina in cadrul hotelului, as. prop. sunt complet descoperite pe aceasta nişă de activitate.
Nu vreau sa zic mai multe pentru ca ar trebui sa scriu cateva pagini de exemple privind aceasta activitate pe care nu stiu cine a promovato.
Una este sa-ti inchirie-i locuinta in sezonul estival - unde toata lumea intelege pe toata lumea şi cu totul este să-ţi tansformi locuinţa în activitate hoteliera permanenta.
Parerea mea este că măcar noua Lege ar fi trebuit sa facă lumină pe acest segment, dar de unde?
Aceasta activitate este una cu totul speciala si asa ar trebui sa fie tratata si nu de catre noi, ci de catre autoritati. Cum sa ai hotel in mijlocul blocului? Si unde, La noi in Romania, da? Bravos!!!
Juridic, apartamentul este bun propriu al proprietarului iar de activitatea desfasurata in el raspunde administratorul firmei, deci tot acesta. Care ar fi raspunderea asociatiei in acest caz?
Diferenta intre inchirierea apartamentului prin contract si inchirierea in regim hotelier este legata de durata de inchiriere iar schimbarea de destinatie se face pt a se putea emite factura, fata de prima varianta, cand este suficient contractul.

Chiar as aprecia o detaliere. Multumesc!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea apartamentului in regim de inchiriere hoteliera alexmanul alexmanul Buna ziua, ma intereseaza, daca mai puteti ajuta cu aceasta informatie, daca ste nevoie de acordul vecinilor din imediata apropiere pentru inchirierea unui ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere Alexmihairgs Alexmihairgs Buna ziua, Suntem o companie imobiliara care are inchirare de la persoane fizice mai multe apartamente. In toate contractele avem stipulata clauza se ... (vezi toată discuția)
Chemare în judecată pentru clasificarea apartamentului în regim hotelier?. OanaMK OanaMK Bunicii mele, în vârstă de 86 de ani, i s-a deschis acțiune civilă în instanță de către vecina de sus pentru că Bunica nu i-a semnat / dat acordul ... (vezi toată discuția)