Care ar fi argumentele pro si contra ale unei Asociatii de Proprietari in ceea ce priveste inchirierea unui apartament in regim hotelier? Ce obligatii are proprietarul apartamentului fata de Asociatie, in afara de obtinerea acordului acesteia si a vecinilor directi?
Va dau un singur exemplu - prin eliberarea unui acord privind schimbarea destinatiei locuintei in spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta, as. prop. isi i-a o mare raspundere, adica mai pe romaneste, isi bate cuie in talpa.
Daca hotelurile propriu-zise sunt puse la punct privind ordinea si disciplina in cadrul hotelului, as. prop. sunt complet descoperite pe aceasta nişă de activitate.
Nu vreau sa zic mai multe pentru ca ar trebui sa scriu cateva pagini de exemple privind aceasta activitate pe care nu stiu cine a promovato.
Una este sa-ti inchirie-i locuinta in sezonul estival - unde toata lumea intelege pe toata lumea şi cu totul este să-ţi tansformi locuinţa în activitate hoteliera permanenta.
Parerea mea este că măcar noua Lege ar fi trebuit sa facă lumină pe acest segment, dar de unde?
Aceasta activitate este una cu totul speciala si asa ar trebui sa fie tratata si nu de catre noi, ci de catre autoritati. Cum sa ai hotel in mijlocul blocului? Si unde, La noi in Romania, da? Bravos!!!
Juridic, apartamentul este bun propriu al proprietarului iar de activitatea desfasurata in el raspunde administratorul firmei, deci tot acesta. Care ar fi raspunderea asociatiei in acest caz?
Diferenta intre inchirierea apartamentului prin contract si inchirierea in regim hotelier este legata de durata de inchiriere iar schimbarea de destinatie se face pt a se putea emite factura, fata de prima varianta, cand este suficient contractul.
Subinchiriere
Alexmihairgs
Buna ziua,
Suntem o companie imobiliara care are inchirare de la persoane fizice mai multe apartamente. In toate contractele avem stipulata clauza se ... (vezi toată discuția)