avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara -schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara -schimbare nume minor

Am o relație dintr o relație anterioară ..tatăl nu a plătit niciodata pensie alimentara de trei ani n a venit s o vadă .Eu si actualul meu sot vrem ca noi trei sa avem acelasi nume ..el vrea s o adopte vrem doar binele fetei ..tatăl de sânge nu vrea sa audă .de unde sa începem ?

Ca sa fie de acord mi a propus un târg ..sa l ajut cu un avocat sa si rezolve o problema ..mie nu mi se pare corect sa ne targuim ca la piata
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iunie 2017
gi-jane2, moderator
Bună ziua,

Adopţia nu este o chestiune simplă, chiar în situaţia în care părintele îşi exprimă acordul, acesta trebuie să fie liber şi necondiţionat. Dacă instanţa va afla că acordul tatălui firesc a fost dat sub condiţie, s-ar putea să respingă cererea.

Pe de altă parte, faptul că tatăl nu a plătit obligaţia de întreţinere (pensia alimentară) reprezintă infracţiunea de abandon de familie. Puneţi-i în vedere acest lucru.
Buna ziua !nu eu am pus condiții ci el ..pe el n o intereseaza fata ..el vrea doar beneficii pentru el .el acum are doi copii cu alta femeie eu nu vreau sa le fac rău vreau doar ca fetita sa nu aibă de suferit ..as prefera sa ajungem la intelegere eu nu vreau pensie alimentara .multumesc pentru raspuns !
El nu munceste si zice ca statul nu are ce sa i facă ..eu pana acum am tot sperat ca se v a trezi si se v a inplica cat de putin dar el nimic...O tine pe a lui ca nu are cu CE ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iunie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara - consecinte neplata, propunere adoptie copil pisicuta33 pisicuta33 buna ziua, am si eu o neliniste.Nu am platit pensia alimentara de 2 luni iar fosta sotie ma dat in judecata eu fiint plecat din tara dar ea stia acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Trecere minor in grija bunicului vio99 vio99 Buna seara,am o problema mai deosebita Am o fetita de 8 ani, dintr-o relatie anterioara (concubinaj) si este trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Stabilire in strainatate a copilului minor adam_melissa1987 adam_melissa1987 buna seara,am o rugaminte eu am domiciliu fetei de 5 ani la mine acasa in Romania ,la parintii mei .Tata fetei este plecat la munca in Italia noi am stat in ... (vezi toată discuția)